Konsthall

Sven-Harrys konstmuseum

I Vasaparken hittar du en arkitektonisk pärla, ett av Stockholms mest spektakulära byggnader. Det guldfärgade huset inrymmer en konsthall där varierande utställningar visas. 

På taket ligger en kopia av grundaren Sven-Harrys tidigare hem, 1700-talsgården Ekholmsnäs på Lidingö. Besökarna får kliva in i ”hemmet” och ta del av den konstsamling som Sven-Harry har byggt upp under 35 år av hängivet samlande. Här visas en av Sveriges största privata samling.

På takterrassen finner du vår skulptursamling, med verk av bland annat Lena Cronqvist, Eric Grate och Martin Holmgren. Takterrassen är öppet för besök året om och ingår i entrépriset. 

Varje heltimme är du välkommen till en kortare introduktionsvisning av den aktuella utställningen tillsammans med en museivärd. Ingen förhandsbokning krävs och visningen ingår i entréavgiften.

Bistro Guld är museets restaurang, och här kan du njuta av god mat och dryck med utsikt över Vasaparken.

När

Tis, ons, fre 10-18, tor 10-20,
lör-sön 11-17

Pris

Vuxen 160 kr, pensionär/student 130 kr.
Fri entré för ungdomar under 19 år.
Entré till konstsamlingen ingår i entrépriset men ses enbart under guidade visningar.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Sven-Harrys konstmuseum ligger i Vasaparken, en centralpunkt i Vasastan som du lätt kommer till med: tunnelbana till S:t Eriksplan/Odenplan, buss 2, 3, 4 och 6 till S:t Eriksplan/Odenplan, pendeltåg till Odenplan eller flygbuss från Arlanda till S:t Eriksplan.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: