Konsert

Pop & rock

Tomas Andersson Wij i Folkparken

3 augusti

Djurönäset, Folkparken & Sjöboden

Tomas Andersson Wij i Folkparken
den 3 augusti 2024
I Folkparken på Djurönäset uppträder flera av Sveriges bästa artister varje sommar. Nu släpper Djurönäset ytterligare en artist – Tomas Andersson Wij
I 25 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.

Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”. När det 2020 blev en ofrivillig paus i turnerandet startade han den uppmärksammade podcasten Hundåren där han samtalar med artistkollegor som Laleh, Annika Norlin och Peter LeMarc om deras motgångsperioder.

Tomas Andersson Wij är och förblir en stark kraft på den svenska musikscenen, något som inte minst befästs genom 15 utgivna skivor och flertalet lyckade samarbeten med artister som Mauro Scocco och Jonathan Johansson.

Under 2022 var Tomas Andersson Wij ute på en gemensam turné med Mauro Scocco och släppte albumet ”Åskan i hjärtat” som hyllades av kritikerna med ord som ”Sveriges sista rockpoet” (Gaffa) och ”Nu är han en av de allra största” (Aftonbladet).

Hösten 2023 släppte han det första smakprovet från sitt kommande album. En singel som bär namnet ”Still Got the Blues från Sverige” och som är en slags fortsättning på hans genombrottslåt ”Blues från Sverige”, som släpptes för 20 år sedan. I januari släpps albumet ”Sorgsna sånger gör mig glad” – det 13:e albumet i ordningen och i mars startar TAW sin vårturné med dubbla konserter på Södra teatern i Stockholm.

 
Vi på Djurönäset är stolta att presentera denna minst sagt svängiga kväll i Folkparken den med start kl 20.30. Efter konserten fortsätter festen med DJ för att hålla stämningen uppe för de som vill dansa vidare under kvällen. Så se till att du är där för att vara en del av denna fantastiska kväll!
Efter konserten kommer en DJ att hålla stämningen uppe för de som vill dansa vidare under kvällen. Så se till att du är där för att vara en del av denna fantastiska kväll!

När

3 augusti 2024

Pris

494:- avgifter kan tillkomma

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Bilväg – väg 222 förbi Gustavsberg och Strömma, tar ca 43 minuter från Stockholm C. Vägbeskrivning hittar du här.

SL buss nr 433/434 går direkt från Slussen och stannar vid Djurönäset hållplats ca 100 meter från receptionen. Resan tar ca 55 minuter (vissa bussar går endast till Djuröbron, 10 min promenad till Djurönäset, kolla direkt med SL.se).

Allt som händer – Djurönäset, Folkparken & Sjöboden

Spana in Welmas olika guider

Annonser: