Musikal

The Full Monty – allt eller inget

9 mar–28 apr

Intiman

Musikalkomedin The Full Monty-Allt eller inget, är baserad på filmen The Full Monty som blev en stor succé när den släpptes 1997. Handlingen utspelar sig i Sheffield under 1990-talet och berättar historien om sex arbetslösa män, fyra av dem före detta stålarbetare, som bestämmer sig för att bilda en manlig striptease (à la Chippendale-dansarna) för att tjäna lite pengar och för att huvudpersonen Jerry (Gaz i filmen) ska kunna få träffa sin son. Jerry förklarar att deras show kommer att bli mycket bättre än de välkända Chippendales-dansarna eftersom de kommer att gå ”the full monty” – strippa hela vägen – därav titeln.

Trots att berättelsen är en komedi berör den även allvarliga ämnen som arbetslöshet, fäders rättigheter, depression, impotens, homosexualitet, kroppsuppfattning, arbetarklasskultur och självmord. 

The Full Monty vann BAFTA Award och European Film Award för bästa film och var nominerad i Acadamy Awards för bästa bild, bästa regi och bästa originalmanus. British Film Institute rankade The Full Monty som den 25:e bästa brittiska filmen under 2000-talet. Filmen anpassades till musikal 2000 och till teater 2013. The Full Monty var en stor kritikersuccé vid filmsläppet och rönte en stor internationell kommersiell framgång.

Missa inte denna hjärtevärmande, optimistiska komedi full av knivskarp humor, kraft och styrka!
Arrangör: Stage Fantasy
Föreställningslängd: ca 2 h och 50 min inkl. paus.

Läs Welmas intervju med regissören Kålle Gunnarsson och tjuvlyssna på musiken här!

När

9 mars-28 april

Pris

Från 695 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana eller pendel till Odenplan.