Visning

Museum

Sommar på The Viking Museum

Pågår till 18 augusti

The Viking Museum

Nu är sommaren äntligen här och The Viking Museum står redo att välkomna stockholmare och turister, oavsett om solen skiner eller regnet öser! Vi erbjuder en djupdykning i vikingarnas värld och kulturarv och en minnesvärd upplevelse för besökare i alla åldrar. Här får man lära sig om en av historiens mest mytomspunna epoker på nyskapande och interaktiva sätt – genom filmer, ljudeffekter, föremål och sceniska miljöer. Utöver utställningen har museet även en åktur som tar besökare med på en resa genom 900-talets Europa.

Viking at work

Under sommaren kommer museets guider att visa upp olika vikingatida hantverk i utställningen. Besökare får bland annat prova på att mala mjöl med en historiskt korrekt kvarnsten, prägla sitt eget vikingatida mynt och bli spådd av en völva.

Midsommar på Museet

Midsommarafton är en dag då Stockholm kan te sig lite ödsligt. The Viking Museum bjuder därför in alla som befinner sig i stan till att fira midsommar på ett historiskt och skandinaviskt vis! 

För att fira in sommaren anordnar museet ett midsommarblot som inleds med en tematisk visning i utställningen och avslutas med sång och en ceremoni utanför museet. Blotet ingår i entrébiljetten och alla är välkomna att delta. Restaurang Eld har även tagit fram en midsommarmeny bestående av tre rätter, dagen till ära. 

Restaurang Eld

The Viking Museums nya restaurang Eld fortsätter att hålla lågan brinnande. Här serveras kvalitativ mat med nordiska influenser och menyn ändras kontinuerligt baserat på säsongens råvaror och ett hållbarhetsperspektiv.  Restaurangens uteservering är vackert belägen vid vattnet, med utsikt över Wasahamnen och Skeppsholmen. Här går det utmärkt att njuta av en fika, lunch eller svalkande dryck i sommarhettan.

Är man nyfiken på de nordiska gudarnas favoritdryck finns det flera sorters mjöd och mölska att prova. Det går även att beställa en avsmakningsbricka med mjöd. 

Restaurang Eld kommer att annordna förfester inför de många rockkonserter som kommer hållas på Djurgården under sommaren. Passa på att ta en mjöd eller öl innan konserten. 

Mjödprovningar

Nu erbjuder Restaurang Eld mjödprovningar, i samarbete med museets kunniga guider. Det kommer att berättas om myterna kring de nordiska gudarna och deras koppling till mjödet, samt dryckens betydelse för de vikingatida människorna. Provsmakningen består av två sorters mölska och sex sorters mjöd och går från de torra till de allra sötaste. Till drycken serveras även en charkbricka, helt bestående av svenska råvaror. 

Varmt välkomna till The Viking Museum i sommar!

När

Under perioden 15/6 till och med 18/8 har museet utökade öppettider – 10.00-19.00 varje dag. Ordinarie öppettider är 11.00-17.00 på vardagar och 10.00-18.00 på helger.

Pris

Vuxna: 189 kr
Barn (7-15 år): 149 kr
Barn (0-6 år): 0 kr
Senior/Student: 165 kr
Familj: 575 kr (Två vuxna, två barn)
Årskort: 395 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 går från Centralen och Sergels torg till hållplats Djurgårdsbron.
Buss 67 går från Karlaplan till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet.
Buss 76 går från Slussen till hållplats Djurgårdsbron.

Spårvagn Linje 7 går från Norrmalmstorg till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.

Djurgårdsfärjan går från Slussen till hållplats Allmänna Gränd året om.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: