Tillfällig utställning

Slott

Louise Xin: Mer än couture

14 jun–1 sep

Skoklosters slott

Välkommen till sommarens utställning med couture-kreationer av den internationellt uppmärksammade modedesignern och konstnären Louise Xin. En utställning som kombinerar konst och hantverk med ett passionerat engagemang för etiskt mode och mänskliga rättigheter.
Självlärda Louise Xin – född i Kina, uppvuxen i Sverige och nu baserad i Paris – visar i sommar 14 av sina praktfulla couture-kreationer på Skoklosters slott. De skimrande materialen organza, brokad och siden är en explosion av färger där klänningarna är som färgsprakande, vackra fjärilar. Här syns hur Louise Xin inspirerats av naturen i sitt konstnärskap, något som också blivit hennes signum.

I utställningen syns kimonoklänningar av traditionell japansk brokad och tygblommor gjorda av meterlånga vintagegardiner i organza. Oväntade möten och en kombination av olika material, är en stark reflektion av designerns multikulturella bakgrund.

När

14 juni – 1 september.

Pris

Entré 120 kr. Gratis för barn upp till 19 år.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tag pendeltåget till Bålsta (sitt långt fram i tåget för att komma närmast utgången) och byt där till UL-buss 311 mot Skokloster. Resan tar ca en timme och en kvart.

Bil: Tag E18 mot Oslo/Enköping, sväng av vid Bro till länsväg 269/263 och följ skyltningen mot Skokloster. Resan är sju mil och tar ca en timme. Ett annat alternativ är E4 norrut, avfart vid Märsta till länsväg 263 som går förbi Sigtuna vidare mot Skokloster och Enköping. Efter avfarten från 263 ut på Skohalvön väntar tolv km landsväg genom gammal kulturbygd kantad av runstenar och bördiga åkrar. Koordinater: 59.70568, 17.62295

Spana in Welmas olika guider

Annonser: