Gratis

Konsert

Teater

La vie en Wolff

13 augusti

Parkteatern – en del av Kulturhuset Stadsteatern

En konsert och en hyllning till Rikard Wolff, hans kulturgärning och hans liv. Föreställningen tar avstamp i Rikards texter, både hans prosa och musikaliska verk och tar oss med på en resa genom livet, konsten, plågorna och den stora kärleken. På scen Albin Oké Flinkas och Milton Öhrström.

En röd tråd genom Rikard Wolffs liv som artist är hyllningarna och referenserna till hans franska chanson-idoler Edith Piaf, Jacques Brel och Barbara. I La Vie en Wolff närmar sig Albin Oké Flinkas Rikard Wolffs rika kulturarv på samma sätt som Rikard närmade sig sina idoler. La vie en Wolff är ett sökande efter vem Rikard var, efter vad det är att vara människa och efter hur stort livet kan vara. Det största och det mest banala, det mest smärtsamma och det allra vackraste.

Rikard Wolff
Rikard Wolff var skådespelare och sångare och verkade på Sveriges stora teaterscener fram till sin bortgång 2017. Han slog igenom stort 1992 i filmen Änglagård. Från sitt genombrott fram till sin bortgång var Rikard Wolff nära knuten till Kulturhuset Stadsteatern. Som sångare uppträdde han med både egenskrivna verk och med visor och fransk chanson. Under sin karriär tilldelades han en rad priser och utmärkelser, däribland en Grammis, den kungliga medajlen Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser och Svenska Akademiens teaterpris. Rikard Wolff var engagerad i HBTQ-frågor under hela sitt liv och blev en viktig röst i Sverige i kampen för allas lika rättigheter.

Albin Oké Flinkas
Sedan debuten på Göta Lejon 1995 har Albin medverkat i ett stort antal musikal-, teater-, konsert och tv-produktioner. Tv-publiken har troligast sett honom i Sommarlovsmorgon, Skilda världar, Så ska det låta, Allsång på Skansen eller olika deckarserier. Efter flera år på Dramaten blev Kulturhuset Stadsteatern hemmascen. Parallellt har han skapat och medverkat i otaliga originalproduktioner som konstnärlig ledare för Soppteatern och senare Parkteatern.

Under 20 år korsades Rikard Wolffs och Albin Oké Flinkas vägar på omtumlande vis och denna musikmonolog utgår från det kraftfält som vibrerade runt Rikard Wolff under hela hans liv. 

Av och med Albin Oké Flinkas
Texter Rikard Wolff
Piano Milton Öhrström
Regi Olof Hanson
Dramaturg Mia Winge

När

13 augusti kl 19 i Vitabergsparken

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Titta här: https://kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/vara-spelplatser

Allt som händer – Parkteatern – en del av Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: