Gratis

Konsert

Falakumbe

18 augusti

Parkteatern – en del av Kulturhuset Stadsteatern

Falakumbes musik har beskrivits som ett brokigt och svängande tropiskt latino party! Cumbia-reggae, rumba och chicha-punk fylld av distade gitarrer, guiro och sång som för tankarna till Andernas höga berg likväl som Amazonas djupa djungel.

Det Stockholmsbaserade bandet har varit verksamt sedan 2014 i Sverige, Danmark och Tyskland. 2017 släppte bandet en egen tolkning av “Somliga går med trasiga skor” av Cornelis Vreeswijk. Falakumbe har uppträtt på klubbar och festivaler, som Selam-Nalen Sessions i Stockholm, Karneval Der Kultur i Berlin och Nakke Festival i Danmark. ”Cumbiaje” och ”Hold on” 2020, och ”Ayelen” 2021, var singlarna som följde efter “Tropical blast”.

I mars 2023 släppte Falakumbe sin senaste singel “La libertad”, en cumbia-reggae låt med inslag av rumba. Och i november gjorde de comeback på livescenen i en ny konstellation på Nalen. 

Snart firar Falakumbe tio år av oberoende musikkarriär, och med ny energi på trummor, elgitarr och synth är gruppen redo att återta sin plats på den europeiska mestismusikscenen. Det blir festliga rytmer och punkattityd – ett tropical, latin, punki party! 

Medverkande
César Puas – gitarr/sång
Francisco Zambrano – bas/sång
Juan Espindola – trumset/sång
Deidre Palacios – elgitarr/synth/sång
Carlos Cruz – elgitarr/sång

När

18 augusti

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Titta här: https://kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/vara-spelplatser

Allt som händer – Parkteatern – en del av Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: