Tillfällig utställning

Ikram Abdulkadir – I See Home in You

Pågår till 23 juli

Fotografiska

Nu lanserar Fotografiska Emerging Artists – ett initiativ för att lyfta unga, lokala fotografer som med ett unikt bildspråk visar upp sin vardag. Först ut är hyllade Ikram Abdulkadir vars fotografier visas i utställningen I See Home in You.

Ikram Abdulkadir har uppmärksammats för sina kärleksfulla och intima porträtt av vänner och familjemedlemmar, bilder som har publicerats i magasin som The Guardian, Vice Arabia, Paletten och uppmärksammats i SVT-programmet Hemmakultur. Utställningen I See Home in You som slår upp dörrarna på Fotografiska den 28 april visar två serier signerade Ikram Abdulkadir: We will meet again in Paradise (2020) och Do you remember the ocean, Abaayo? (2021). 

–  I min konst utforskar jag bland annat det starka bandet som jag har till mina yngre systrar, både familjärt, kulturellt, politiskt, geografiskt och andligt. Många av mina bilder är kärleksförklaringar till dem och en dokumentation av mitt liv genom de nära och kära som jag har omkring mig. Mitt hem är mina systrar, och jag hoppas att de känner samma för mig, säger Ikram Abdulkadir.

När

28 april-23 juli

Pris

Ingår i entréavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följ skyltarna längs Stadsgårdskajen från Slussen