Musikal

Dear Evan Hansen

23 jan–15 mar 2025

Intiman

DEAR EVAN HANSEN – vinnaren av 6 Tony Awards®, Grammy® Award och Olivier Award för Bästa Musikal! Äntligen sätts den hyllade föreställningen upp i Sverige. Musikalen som spelat för fulla hus på både Broadway och West End med musik skriven av kompositörerna bakom succéfilmerna La La Land och The Greatest Showman. Följ med Evan Hansens gripande resa i jakten på tillhörighet och bekräftelse. Premiär den 23 januari 2025 på Intiman i Stockholm. Biljetterna släpps den 29 maj 2024 på showtic.se.

Dear Evan Hansen har beskrivits som ett musikaliskt kärleksbrev till alla som känner sig ensamma. Föreställningen tar oss in i en värld där psykisk ohälsa och ensamhet möter viljan i att bli sedd. I huvudrollen som Evan Hansen ser vi Martin Stokke Mathiesen som just nu är aktuell i den kritikerrosade musikalen Änglagård. Clara Henry gör rollen som Zoe Murphy, Evans hemliga förälskelse, och Joel Adolphson, känd från gruppen I Just Want To Be Cool, gör rollen som Evans familjevän Jared Kleinman. På scen får de sällskap av skådespelarna Sussie Eriksson och Peter Eggers, en ensemble med rutinerade artister från musikalscenen samt en liveorkester ledd av Nils-Petter Ankarblom.

DEAR EVAN HANSEN berättar historien om den unge Evan Hansen, vars strävan efter tillhörighet och bekräftelse leder honom in på en komplex väg fylld av utmaningar och upptäckter. Evan går i High School där han har svårt att hitta sin plats. Han lider av social ångest, har inga vänner och omgivningen ser honom som konstig. Eller så ser de honom inte alls. När en kille i skolan tar sitt liv leder ett missförstånd till att killens föräldrar tror att deras son och Evan var bästa vänner. Evan rättar inte till missförståndet, i stället ser han en chans att passa in, att bli någon. Evan kommer allt närmre den döde killens familj, och på minnesstunden i skolan håller Evan ett rörande tal som dessutom sprids och hyllas i sociala medier. Plötsligt är Evan någon. Han är inte ensam längre. Men allt bygger på en lögn…

Originalmanus DEAR EVAN HANSEN är skriven av Tony Award-vinnaren® Steven Levenson, musiken av Grammy®-, Tony-, Olivier- och Oscarsvinnarna® Benj Pasek och Justin Paul (La La Land, The Greatest Showman).

Regi och svensk översättning Markus Virta (flera musikalsuccéer bl.a. Så som i himmelen, Matilda, Hundraåringen). Produceras av 2Entertain

Föreställningslängd: ca 2 tim och 30 min inkl paus
Rekommenderad ålder: från 13 år

När

Premiär 23 januari 2025, spelas till 15 mars.

Pris

Från 595 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana eller pendel till Odenplan.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: