Teater

Brinn

Det här är berättelsen om när en enda händelse förändrar livet för alltid. Det är berättelsen om vänskap så stark att den blir farlig. Om ungdomar som blir inlåsta och fastspärrade – och om elden som en otämjbar kraft inuti och utanför en själv. Av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi, i regi av Farnaz Arbabi.

Agni och Evvi gör allt tillsammans. De är så nära varann att de nästan sitter ihop. De är stjärntvillingar. De bor på ett hem för tonårsflickor, och tillsammans skapar de en fantasivärld med egna regler som går på tvärs med samhällets. En dag går de alldeles, alldeles för långt och livet blir aldrig sig likt igen.

BRINN är en berättelse om flickor som är större än världen. Om den nödvändiga revolten, och om när allt går fel. En explosiv och sorgsen föreställning som pendlar mellan humor och svärta.

Tolv skådespelare står på scen och alla turas om att spela huvudrollerna Agni och Evvi. Vi får även möta tonåringarna Lucinda, Steff och Laura som bor på hemmet, samt vårdarna Anette, Sami och Pablo som arbetar där. Mitt i kaoset står utredarna Gunnar och Pamela som fått det omöjliga uppdraget att kartlägga vad som faktiskt hände den där dagen då elden förändrade allas liv.

Föreställningen är en fri fantasi som delvis bygger på intervjuer och dokumentärt material med bland annat ungdomar och vårdare på SIS- och HVB-hem.

Av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi, i regi av Farnaz Arbabi.

Premiär på Unga Klara 3 september 2022. Rek. från 15 år.

När

Spelperiod 3 sep-30 nov.

Pris

Vuxen 290 kr, student/pensionär 225 kr, ung vuxen 18-26 år 150 kr, ungdom 15-17 år 100 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana till T-centralen.