Tillfällig utställning

Arktis – medan isen smälter

Mitt under polstjärnan. Där meridianerna strålar samman och tidzonerna upphör. Där börjar Arktis, hem åt fyra miljoner människor. I tusentals år har människorna här levt tillsammans med isen. 

Nordiska museets stora hall har gett plats åt livet och förändringarna i Arktis. I utställningen Arktis – medan isen smälter möter du isens historia och framtid – men framförallt de människor som bor i dagens Arktis genom föremål, foton, design, konstverk, filmer och projektioner. Här upptäcker du även samiska föremål utställda i ett arktiskt och nordiskt sammanhang.

Utställningen, takprojektioner, interaktiva stationer och arktiska smakupplevelser i restaurangen skapar tillsammans en helhetsupplevelse för såväl vuxna som barn.

Utställningens centrala del är utformad som ett stort isberg, med en djup spricka mellan då och nu, skapad i samarbete med utställningsformgivarna MUSEEA.

Som besökare vandrar du in i isberget och genom sprickan, där du får möta berättelser och föremål som väver samman nutid och dåtid, liksom vetenskap och mytologi, till en poetisk och mångfacetterad berättelse om isens historia och framtid och vardagen för människorna i Arktis.

När

Utställningen är förlängd till och med 2022.

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana till Karlaplan.
Buss 67, 69 eller 76 samt spårvagn Linje 7 till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet
Färja till Allmänna gränd från Slussen (På sommaren finns även en färjeförbindelse till Nybroplan)

Spana in Welmas olika guider

Annonser: