Museum

Vrak

Utställningarna på Vrak tar dig med på en spännande tidsresa. Havet och marinarkeologin är i centrum för skildringar av händelser, människor och världen. Med hjälp av digital teknik tar museet berättelserna till ytan och låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst. 

Vrak ligger vid promenadstråket Djurgårdsstrand, som knyter ihop flera museer och restauranger. Här erbjuder Vrak Café & Bar fika, middag eller en drink i kvällssolen.

Museibutikens sortiment är handplockat och naturnära med inspiration från upplevelsen i museet.  Här finns unika presenter tillverkade småskaligt i Sverige och runt Östersjön.

När

Öppet alla dagar 10-17, onsdagar till 20.

Pris

Entré 185 kr. Visningar kl. 11 (sv), kl. 15. (eng) samt onsdag kl. 18 ingår i biljettpriset. Fri entré för barn och unga till och med 18 år.
Fri entré för dig som är Vrakvän (340 kr per år).

Kombinationsbiljett med Vraks systermuseum, Vasamuseet. 290 kr, biljetten varar i 3 dagar. Även på Vasamuseet är det fri entré upp till och med 18 år.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Det är enkelt att gå eller cykla till oss på Djurgården. Från city tar det cirka 40 minuter att promenera och 15 minuter att cykla. Det finns fina cykelbanor längs Strandvägen och runt på Djurgården. Cykelparkering framför entrén.

Med kollektivtrafik
Buss 67, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Spårvagn 7, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan linje 82, hållplats Gröna Lunds brygga. Avgår från Slussen.