Museum

Vrak

Ingenstans i världen finns det så många välbevarade vrak och historiska lämningar som i Östersjön. Vrak, ett nytt marinarkeologiskt museum på Djurgården, berättar om detta världsunika kulturarv. Med hjälp av digital teknik tar museet berättelserna till ytan och låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst. 

Tack vare att Östersjön är så gott som fri från skeppsmaskt finns vrak här som kan dateras så långt tillbaka i tiden som till stenåldern. 

Utställningarna på Vrak tar dig med på en spännande tidsresa. Du får uppleva dramatiska händelser gömda i det världsunika kulturarv som finns bevarat under ytan i Östersjön. Havet och marinarkeologin är alltid i centrum för våra skildringar av händelser, människor och världen. 

Ett besök på Vrak är som en genväg till ett nytt marinarkeologiskt perspektiv och en påminnelse om hur det som skett ovanför Östersjöns yta kan återupplevas flera hundra år senare, och hur marinarkeologin tillsammans med regionens bevarandemiljö gör hissnande tidsresor möjliga.

Kom och ta en skön lunch eller god fika, en kopp kaffe i solen, eller varför inte ett glas vin? På Vrak Café & Bar finns sittplatser både ute och inne – med fantastisk utsikt över båtar och vattnet i centrala Stockholm. Varje onsdag har de även A.W. – After Wreck. 

I Vraks museibutik möter du hantverk och kvalité i ett sortiment som är handplockat med inspiration av hav och vrak.

När

Mån-sön 10-17, ons 10-20

Pris

Vuxen 185 kr, barn gratis.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Det är enkelt att gå eller cykla till Djurgården. Från city tar det cirka 40 minuter att promenera och 15 minuter att cykla. Det finns fina cykelbanor längs Strandvägen och runt på Djurgården. Cykelparkering finns framför entrén.

Med kollektivtrafik
Buss 67, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Spårvagn 7, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan linje 82, hållplats Gröna Lunds brygga. Avgår från Slussen.

Allt som händer – Vrak