Museum

The Viking Museum

Vilka var egentligen vikingarna? Hur kommer det sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen?  I den levande utställningen, på the Viking Museum, möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Du får träffa Leifur, en återskapad vikingatida människa med spännande historier att berätta. Du förfasas över vikingarnas brutala plundringar, upplever det hårda livet på havet och känner lukten av tjära och torkad fisk. Missa inte att prova vikingahjälmen och känn svärdets tyngd i handen. Här upptäcker du också vardagslivets mödor, runornas fascinerande värld och den spännande nordiska mytologin.

Ragnfrids saga är en vikingafärd där du får följa med på en resa in i vikingatiden. Färden börjar på Frösala Gård hemma hos Ragnfrid och hennes man Harald. Därefter får du åka med på en resa och bevittna plundring i väst och trälhandel i öst. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer färdas du genom den 11 minuter långa färden som berättas av Ragnfrid själv.

Dagligen hålls guidade visningar på svenska och engelska. Du kan också uppleva museet på egen hand med museets audioguide. Använd din egen smartphone och koppla upp dig mot museets wi-fi.

Missa inte heller museets restaurang Eld som serverar modern och nordisk mat som lagas med säsongsvaror. Här finns alltifrån sallader och fika till deras populära viltköttbullar. Såklart erbjuder de även mjöd till den som vill prova!

När

Dagligen 11-17

Pris

Vuxen 179 kr, pensionär/student 145 kr, barn 7–15 år 139 kr, barn 0–6 år gratis.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 går från Centralen och Sergels torg till hållplats Djurgårdsbron.
Buss 67 går från Karlaplan till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet.
Buss 76 går från Slussen till hållplats Djurgårdsbron.

Spårvagn Linje 7 går från Norrmalmstorg till hållplats Nordiska museet.

Färja: Djurgårdsfärjan går från Slussen till Gröna Lund året om. Sommartid går Hop On-Hop Off-färjan från Nybroplan till Vasamuseet.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: