Gratis

Konsthall

Subtopias utomhusgalleri

Subtopias utomhusgalleri är utan tvekan en av Sveriges bästa platser för att beskåda urban konst.

Galleriet föddes 2011 och samlar verk från svenska konstnärer tillsammans med internationella stornamn. När konstnären Sanna-Lisa Gesang-Gottowt tipsade Subtopia om att den internationellt erkände belgiske street art-konstnären ROA tillsammans med Stockholms-baserade Scarlett Gallery letade efter vägg att måla på i Stockholmsregionen så tackade Subtopia självklart ja, och idén om ett utomhusgalleri föddes.

Sedan första verket av ROA så har galleriet vuxit med nya verk från såväl svenska som internationellt erkända konstnärer. I mer än tio års tid har det sakta vuxit till att idag vara en av landets främsta platser för att beskåda graffiti och annan urban konst. 

Urban konst är ett begrepp som samlar street art och graffiti. Graffiti känner du säkert redan till, det är bokstavs-baserad konst i stadsrummet, kan man säga. Street art kan kanske sägas vara all annan konst i stadsmiljön, vilket kan inbegripa muraler, LED konst, mosaik, stencilkonst, sticker art, reverse graffiti, “Lock On” skulpturer, wheatpasting, woodblocking, yarn bombing och annan stickkonst, rock balancing och mycket mer.

Urban konst-vandring på Subtopia
För att hjälpa er hitta er väg genom vårt utomhusgalleri så har vi en digital kartguide. Där det finns en gul markering på kartan, finns ett konstverk i verkligheten. Om du klickar på markeringen kommer det upp information om verket och dess konstnär.

Här kan du också ladda ner konstkartan som pdf

Du kan även boka en guidad tur runt galleriet.

Ut och njut av urban konst från världens alla hörn och kanter!

När

Alltid öppet

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana till Alby och därefter ca 15 minuters promenad till Subtopia.

Annonser: