Gratis

Museum

The Cell

En life science-scen som berör
Vi föds, vi lever, vi dör. Lika naturliga som oundvikliga delar av vår existens. Men däremellan finns stora frågor som saknar bestämda svar: Hur vi kan leva längre liv. Friskare liv. Bättre liv. Inom forskningen finns många kloka människor som söker efter svaren. Inte minst i Stockholm, där en egen vetenskapsstad vuxit fram som samlar företag, forskning och utbildning i världsklass.

Det är nu dags att fler får tillgång till denna värld, som påverkar våra liv i högsta grad. Därför öppnar vi en dörr till möten som är på riktigt: Mellan konsten och vetenskapen, mellan folket och forskarvärlden, mellan livets början och slut.

The Cell är allmänhetens backstagepass till nya Forskaren, i hjärtat av Stockholms vetenskapsstad. Här möts besökare av konstverk som utforskar vetenskapliga upptäckter och frågor om livet. Här blir vetenskap levande och begriplig genom utställningar, upplevelser och samtal. Här öppnar sig spännande karriärvägar för den som vill göra skillnad på riktigt.

Välkommen till en plats där forskare, konstnärer, studenter, skolelever och nyfikna människor kan mötas för att lära, inspireras, utforska och diskutera de stora frågorna. På riktigt.

The Cell är en del av Tekniska museet med Karolinska Institutet som kunskapspartner. The Cell har möjliggjorts genom ett generöst bidrag från Wallenbergstiftelserna.   Det första året fokuserar vi på temat existens där konst, kultur och humaniora belyser och problematiserar naturvetenskaplig och teknisk forskning. Vi utmanar tankesätt, väcker frågor och vrider och vänder på svar.  

När

Tisdag, torsdag och fredag kl. 10.00 – 18.00
Onsdag kl 10.00 – 21.00​.
Lördag och söndag kl. 12.00 – 17.00​.

Pris

Gratis inträde, se respektive evenemang

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana: St eriksplan
Ta en 10 minuters promenenad norrut längs torsgatan. The Cell ligger i den stora runda byggnaden Forskaren.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: