Museum

Konsert

Stora Henriksvik

Stora Henriksvik är kafé, musikscen och museum i ett, beläget mitt på storstadsoasen Långholmen. Huset och trädgården är återskapade efter 1700-talets ideal, färger och material. 

Musikkvällar
Under somrarna kan du uppleva livemusik i trädgården, sittandes med ett svalkande glas eller dansandes! Under musikkvällarna restaurangen öppet med sin säsongsbetonade buffé och fullständiga rättigheter. Se sommarens program och köp biljetter HÄR.

Trädgården
En viktig del av Stora Henriksvik är trädgården, som vetter ned mot Mälarens strand. Trädgården är uppbyggd så som en familj på 1700-talet skulle ha haft sin köksträdgård. Fyra odlingskvarter med korsgångar och en buxbomsrundel i mitten. I trädgårdens ytterkanter växer fruktträd, bärbuskar, potatis, sparris, jordgubbar och rabarber. 

Bellmanmuseum
Stora Henriksvik är också känt under namnet Bellmanmuseet. Det lilla museet över Carl Michael Bellman, hans liv, sånger och gestalter, Gustaf den III:s Sverige och 1700-talets Stockholm är sammanbyggt med kafé och trädgård. Bellmanmuseet kostar inget i inträde utan kan avnjutas tillsammans med fika.

När

Ordinarie öppettider (exkl. musikkvällarna)
Tor – Sön 11:00 – 17:00

Pris

Se respektive evenemang

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Stora Henriksvik ligger vid sandstranden på Långholmen, nära ingången till vandrarhemmet. Närmaste tunnelbana är Hornstull.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: