Museum

Slott

Skoklosters slott

Möt greveparet Carl Gustaf Wrangel och Anna Margareta von Haugwitz som lät uppföra slottet på 1600-talet och lär känna de människor som har levt och verkat på Skokloster genom tiderna. Slottet byggdes under den svenska stormaktstiden, ett bygge som pågick i över 30 år. Ändå blev inte slottet helt klart eftersom hantverkarna lämnade sitt jobb när Carl Gustaf Wrangel dog 1676.

Det mesta i slottet finns bevarat. Att kliva in här är att resa tillbaka till en tid som flytt – till adelns lyx och vardag som den sett ut under 350 år. Slottets samlingar med konst, vapen, böcker och textilier är unika i sitt slag både i Sverige och internationellt. Samlingarna kan du ta del av genom våra utställningar, visningar, digitala innehåll och programverksamhet. 

Utforska slottets fantastiska miljöer och besök vår butik och café. Vi har öppet säsongsvis och erbjuder förbokade gruppvisningar året om.

När

Öppet sommarsäsong, helger i september och maj, höstlov, julmarknad och påsk. Öppet övrig tid för bokade grupper.

Pris

Inträdet till Skoklosters slott är 120 kronor. I entréavgiften ingår entré till tillfälliga utställningar. Barn och unga upp till 19 år har fri entré.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Annonser: