Museum

Scenkonstmuseet

På Scenkonstmuseet kliver du rakt in i teaterns, dansens och musikens magiska värld. Huvudutställningen På Scen baseras på museets stora samling av musikinstrument, scenografimodeller, kostymer, teaterdockor och andra spännande föremål.

Stjärnspäckat och interaktivt

Lev ut en barndomsdröm, dansa fram musik, sjung duett med ett trapphus, testa teatersmink utan kladd, ta årets selfie i kostymgarderoben och mixa din egen låt i Samplingsbaren. Museet är fullt av interaktiva stationer.

Möt några av den svenska scenkonstens stjärnor som Max Martin, Birgit Cullberg, Georg Riedel, Laleh och Angelica Prick. Spana in bröderna Herreys gyllene skor, Ralph Lundstens Sexofon och Ane Bruns portaspelare eller fördjupa dig i klassiska uppsättningar av Aniara och Ett drömspel.

Välkommen på visning i På scen tisdag-fredag kl. 14.

Fikapaus på Stora bageriet

I huset finns även hantverksbageriet Stora bageriet – som utlovar en nytänkande meny och serverar allt från utsökt fika till smarriga luncher tillsammans med specialkaffe och naturvin. Under sommarmånaderna kan du slå dig ner på den soliga uteserveringen med ett av stans bästa lägen. 

När

Tis–sön kl 11–17

Pris

Barn 0–18 år: fri entré
Vuxen: 150 kr
Student/Pensionär: 110 kr
Skolgrupper: fri entré
Årskort: 160 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana till Östermalmstorg.
Buss/spårvagnlinje 7 till Nybroplan

Spana in Welmas olika guider

Annonser: