Gratis

Skulpturpark

Visning

Prinsessan Estelles Skulpturpark

Mitt på vackra Djurgården, i Rosendalsområdet, hittar du Prinsessan Estelles Skulpturpark. Varje år förvärvas en ny skulptur och nu finns fem stycken verk skapade av konstnärerna Alice Aycock, Elmgreen & Dragset, Yinka Shonibare CBE, Charlotte Gyllenhammar och årets nya verk av Giuseppe Penoni. 

Se karta över området

Prinsessan Estelles Kulturstiftelse (PREKS) bildades hösten 2019 på initiativ av Kronprinsessparet med syfte att främja kulturverksamhet i Sverige och etablera en permanent skulpturpark i Rosendalsområdet, samt att arrangera konstpedagogiska program för att tillgängliggöra samtidskonst. Det finns en kunglig tradition att stödja kulturlivet och en övertygelse om att konst och kultur är en nödvändighet för ett öppet och modernt samhälle. Kronprinsessparet vill aktualisera detta och visa på långsiktiga ambitioner genom tillkomsten av stiftelsen.

Program & samarbetspartners
Prinsessan Estelles Kulturstiftelse erbjuder dagliga guidade visningar av skulpturparken kl. 13:00. Mötesplats för visningarna är PREKS infokiosk, placerad i korsningen vid Folke Bernadottes bro och de Besches väg. En katalog på svenska och engelska erbjuds till besökare samt en audioguide inläst av skådespelaren Rolf Lassgård. Giuseppe Penone har läst in den italienska versionen av audioguiden.

I samarbete med 12 institutioner erbjuder PREKS programverksamhet kring temat Människans relation till Naturen. Årets samarbetspartners är: Bildmuseet vid Umeå Universitet, Etnografiska Museet, Handelshögskolan i Stockholm, Italiens Ambassad, Italienska Kulturinstitutet, Kungliga Djurgårdens Förvaltning, Moderna Museet, Nationalmuseum, Naturhistoriska Riksmuseet, Riksidrottsmuseum, Rosendals Trädgård, och Tekniska Museet. Programmet presenteras i sin helhet på preks.se.

När

Alltid öppet.

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Se karta över området

Spana in Welmas olika guider

Annonser: