Museum

Nobel Prize Museum

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden.

Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder vi på Nobel Prize Museum in till utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor.

Vi är ett ​litet museum med ett stort innehåll. Genom filmer, unika föremål och guidade visningar möter du frihetskämpar, författare och forskare som alla har bidragit till mänsklighetens största nytta.

Upplev Nobel Prize Museum på egen hand genom audioguiden
Museets personal berättar om Alfred Nobel, Nobelprisets historia, vem som väljer Nobelpristagare, vilka pristagare som donerade föremål till vårt galleri och mycket mer. Du hittar den kostnadsfria audioguiden på audio.nobelprizemuseum.se (använd din telefon).

Våra dagliga allmänna visningar ingår i inträdet och är 30 minuter långa. De ger en introduktion till Nobel Prize Museum och till våra tillfälliga utställningar. 

Inne på museet hittar du också Bistro Nobel. Här kan du njuta av god och vällagad mat, en drink eller varför inte Nobelglass? 

När

Tis-sön 11-17, fre 11-21

Pris

Vuxen 140 kr, pensionär 100 kr, student 100 kr, barn gratis.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Gamla Stan och en kort promenad därifrån.
Buss 2, 3 och 53 till Slottsbacken