Konsert

Confidencen

Den byggnad i utkanten av Ulriksdals slottspark som sedermera skulle inhysa Sveriges första rokokoteater uppfördes redan på 1670-talet som ridhus i anslutning till Ulriksdals slott. Den stora sal som nu utgör scen och salong var en enda stor arena med vitkalkade väggar, öppen ända upp till taknocken och med åtta stora fönster på den södra långsidan. Där fanns också en hög port genom vilken man kunde rida rakt in i byggnaden. På den norra långsidan av byggnaden tillfördes en lägre länga rum som fungerade som värdshus.

Idag lyser Confidencen med samma prakt som på 1700-talet, och har en omfattande konsert- och teaterverksamhet som både värnar om det historiska arvet och speglar dagens musikliv och scenkonst. Med sin unika historiska miljö lockar den forskare och teaterintresserade från hela världen. Utöver en diger konsert-, teater- och balettsäsong ges varje sommar en större operaproduktion där hela rokokoteaterns scenmaskineri väcks till liv.

När

Se respektive programpunkt för datum och tider

Pris

Se biljettpris på respektive konsert

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana till Bergshamra, sedan buss 503 mot Ulriksdals begravningsplats, hållplats Ulriksdals Wärdshus. Att promenera från Bergshamra Centrum tar ca 15 minuter.

Pendeltåg till Ulriksdals Station, sedan buss 503 mot Bergshamra Östra, hållplats Ulriksdals Wärdshus.

Parkeringsavgift: 5 kr/h första 3 timmarna. Kom i god tid! På helger är det många som besöker parken och parkeringen blir snabbt fullsatt.

Allt som händer – Confidencen

Spana in Welmas olika guider

Annonser: