Tobias Gremmler - The Changing Room

Fotografiska

Senast uppdaterad 2021-11-19

Beskrivning
Människan är det enda djur som inte har en andra hud. Vi skaffar oss istället nödvändigt skydd, värme och uttryck genom att tillverka kläder som ersättning för päls, fjädrar, skal eller pansar.

I den här utställningen undersöks den nära relationen mellankläder och kropp – på både ett fysiskt och psykologiskt sätt. Medan insidan av ett klädesplagg rör vid huden på ett mycket intimt sätt, representerar, definierar och förstärker utsidan bärarens personlighet. Fördelen med våra kläder är att vi kan anpassa oss till olika situationer. Nackdelen med kläder är hur tillverkningsprocessen och hanteringen av avlagda plagg påverkarmiljön. I motsats till t ex päls växer inte kläder ur bärarens hud, och de utesluts ofta från den naturliga återvinningen av organiska material.

En scenografiska mediautställning där konstnären Tobias Gremmler tar oss med på en häpnadsväckande resa till en värld där kläder faktiskt kan växa ur människors hud. I ett ständigt föränderligt rum öppnar han upp för innovationens oändliga möjligheter. 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen
Tider

Öppettider: 4/12 2021–17/4 2022 mån–sön 10–23.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta