Tekniska museet

Museum

Senast uppdaterad 2020-07-01

Tider

Öppettider: tis–sön 10–16.

Beskrivning
Följ utvecklingen från industrins barndom till framtidens storslagna visioner. Sedan starten har museet tagit emot miljontals nyfikna barn och vuxna som vill se, känna på och förstå tekniken i samhället. Utöver våra utställningar, kan du även handla kluriga presenter i butiken eller ta en paus i vår restaurang.

SOMMAREN 2020
När vi nu öppnar upp museets verksamhet igen, så gör vi det omsorgsfullt, och med våra besökares och anställdas säkerhet som första prioritet. Våra lokaler är väldigt stora, så på våra 12 000 kvadratmeter finns ingen anledning till trängsel.

Kom, lek och lär med oss – både inomhus och utomhus. Kombinera besöket hos oss med naturupplevelser, konstpromenad och kreativt skapande. Utforska den roliga Matematikträdgården och ta en fikapaus i vår restaurang.

Tornados, vattenvirvlar och extrema stormar är inspirationen bakom skulpturerna som du kan uppleva utomhus och helt gratis i sommar i Alice Aycocks utställning, som arrangeras av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse. Du hittar dem längs med den nya promenadvägen mellan Tekniska museet och Rosendals Trädgård. Följ med på en konstvandring varje dag kl 13.00 t o m den 27 september. 

HITTA HIT

Buss:
Buss 69 till Museiparken. 
Kostnad

Entré: vuxna 150 kr, barn 7–19 år 150 kr, barn 0–6 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN