China Teatern blir Moulin Rouge i höst

I höst genomgår China Teatern en total förvandling. Inspirerad av den legendariska och glamorösa nattklubben Moulin Rouge, i 1890-talets Paris, tar den oss till den romantiska och livsbejakande tidsepoken som kallas La Belle Époque.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2023/02/MR-ensemble.jpg
Den namnkunniga ensemblen består bl.a. av skådespelaren Morgan Alling, artisten Anton Ewald och musikalveteranen Fred Johanson. Foto: Mats Bäcker.

22 år efter världspremiären av Baz Luhrmanns Oscarsbelönade film, med Nicole Kidman och Ewan McGregor i huvudrollerna, kommer äntligen musikalen Moulin Rouge! till Sverige.

Moulin Rouge! The Musical är en föreställning med extra allt och den största satsningen någonsin på China Teater.

– Jag är glad och stolt att äntligen få presentera denna magnifika produktion på svensk scen. Den här uppsättningen kommer knocka alla sinnen både visuellt och musikaliskt med spektakulära kostymer och scenografi, säger Nanette Hayes, producent på produktionsbolaget 2Entertain.

Den här färgstarka musikalen kommer inte lämna någon oberörd

Moulin Rouge! The Musical är ett musikaliskt och sceniskt fyrverkeri med över sjuttio av musikhistoriens absolut största hits. Publiken kommer att bjudas på låtar från bland andra David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley och Adele. I denna version kommer låtarna att sjungas på engelska medan dialogen är på svenska.

Konstnärlig frihet

Moulin Rouge! The Musical hade världspremiär i Boston 2018 och blev snabbt en globalt känd framgångssaga. Året därpå började musikalen spelas på Broadway, där den hyllades av både publik och kritiker, och tog emot hela 10 utmärkelser på USA:s Tony Awards. Den svenska uppsättningen är en så kallad nonreplica- produktion, vilket betyder att det kreativa teamet, under ledning av regissören Anders Albien, har fått fria händer i skapandet av den svenska versionen av föreställningen.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2023/02/MR-huvudroller.jpg
I filmen spelades huvudrollerna av Nicole Kidman och Ewan McGregor, men i den svenska musikalen är det Marsha Songcome och Andreas Wijk vi istället ser i rollerna som Satine och Christian. Foto: Mats Bäcker.

Musikaldebut

I höst är det Marsha Songcome och Andreas Wijk som gestaltar den passionerade kärleken mellan nattklubbsstjärnan Satine och den unga författaren Christian, i ett livsglatt och pulserande Paris på 1890-talet.

Marsha Songcome är en av Sveriges största musikalstjärnor och har även gjort succé i London. Nu kommer hon återigen att stå på China Teaterns scen, efter att ha blivit hyllad för sin roll som Nicki Marron i The Bodyguard – The Musical. För artisten Andreas Wijk blir Moulin Rouge! The Musical hans musikaldebut.

– Jag känner en otrolig glädje i att för första gången i min karriär få kliva upp på en av de största musikalscenerna i Sverige. Att få göra min debut i Moulin Rouge! The Musical är något helt utöver det vanliga och jag kan inte vänta på att få flytta till Paris som Christian. Detta kommer att bli ett drömprojekt för mig, säger Andreas Wijk.

På scen får vi också se den folkkära skådespelaren Morgan Alling, artisten Anton Ewald och musikalveteranen Fred Johanson, som tillsammans med en stark ensemble och en levande orkester ska skapa magi på China Teatern i höst.

– För att lyckas med en föreställning som Moulin Rouge! The Musical krävs det att såväl kreativt team som ensemble och musiker håller internationell toppklass, och det gör de utan tvekan i Stockholm. Den här färgstarka musikalen kommer inte lämna någon oberörd, lovar regissören Anders Albien.

Moulin Rouge! The Musical har premiär på China Teatern den 14 september.

Biljettsläpp är den 7 mars.