Sven-Harrys konstmuseum

Museum

Senast uppdaterad 2019-08-20

Tider

Öppettider: ons 11–19, tor 11–21, fre 11–19, lör–sön 11–17.

Beskrivning
I Vasaparken hittar du en arkitektonisk pärla, ett av Stockholms mest spektakulära byggnader. Huset inrymmer en konsthall där varierande utställningar visas. I samband med varje utställning arrangeras spännande programpunkter med samtal, artist talk och specialvisningar.

På taket ligger en kopia av grundaren Sven-Harrys tidigare hem, 1700-talsgården Ekholmsnäs på Lidingö. Besökarna får kliva in i ”hemmet” och ta del av den konstsamling som Sven-Harry har byggt upp under 35 år av hängivet samlande. Här visas en av Sveriges största privata samlingar av nordisk konst och särskilt många verk av Carl Fredrik Hill. I samlingen finns även Ernst Josephson, Helene Schjerfbeck och August Strindberg såväl som möbler av bl.a. Gio Ponti samt mattor av Märta Måås-Fjetterström. Hemmet omgärdas av en 360 graders takterrass med skulpturer och bjuder på en fantastisk utsikt av Stockholm.

Varje öppen dag ges guidade visningar av hemmet som pågår i ca 40 min. Även guidade visning av den aktuella utställningen ges varje ons 14, fre 17, sön 12.

I huset finns dessutom en butik med ett handplockat sortiment och matcaféet Guld Kaffe & kök.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gå ut genom uppgången märkt Odenplan och följ Odengatan förbi Gustav Vasa Kyrka. Sväng vänster på Dalagatan och passera parken, så har du Eastmansvägen till höger.
Eller åk till S:t Eriksplan. Gå genom Vasaparken. Guldhuset ser du genom lekplatsen mitt i parken.
Buss:
Buss 4. Gå av vid Vasaparken Guldhuset syns på håll.
Buss 50 mot Stora Lappkärrsberget. Gå av vid Sabbatsbergs sjukhus.
Kostnad

Entré: vuxen 120 kr, pensionär 90 kr, student 90 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!