Sven-Harrys konstmuseum

Museum

Senast uppdaterad 2021-01-15

Tider

Öppettider: ons–sön 11–17.

Beskrivning
Museet följer noggrant utvecklingen av Covid-19 och Folkhälsomyndigheternas riktlinjer gällande vår verksamhet och är beredda att ta vårt ansvar för minskad smittspridning. Därför arbetar vi kontinuerligt med ökad säkerhet inför ditt besök hos oss så att du ska kunna njuta av konsten.

Museet är öppet! För att göra ditt besök så tryggt som möjligt begränsar vi antalet besökare till max 30 personer i konsthallarna. Vi har inga förbokade biljetter till konsthallen, utan de köps på plats. 
I entré och museibutik får max 8 personer vistas samtidigt.

Läs mer här för aktuell information!

I Vasaparken hittar du en arkitektonisk pärla, ett av Stockholms mest spektakulära byggnader. Huset inrymmer en konsthall där varierande utställningar visas. 

På taket ligger en kopia av grundaren Sven-Harrys tidigare hem, 1700-talsgården Ekholmsnäs på Lidingö. Besökarna får kliva in i ”hemmet” och ta del av den konstsamling som Sven-Harry har byggt upp under 35 år av hängivet samlande. Här visas en av Sveriges största privata samling

HITTA HIT

Tunnelbana:
Gå ut genom uppgången märkt Odenplan och följ Odengatan förbi Gustav Vasa Kyrka. Sväng vänster på Dalagatan och passera parken, så har du Eastmansvägen till höger.
Eller åk till S:t Eriksplan. Gå genom Vasaparken. Guldhuset ser du genom lekplatsen mitt i parken.
Buss:
Buss 4. Gå av vid Vasaparken Guldhuset syns på håll.
Buss 50 mot Stora Lappkärrsberget. Gå av vid Sabbatsbergs sjukhus.
Kostnad

Entré: vuxen 130 kr, pensionär 90 kr, student 90 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU