Nationalmuseum

Museum

Senast uppdaterad 2020-06-16

Tider

Öppettider: tis–fre 11–17, lör–sön 11–16. Ändrade öppettider: mån–sön stängt.

Beskrivning
Välkommen till Sveriges konst- och designmuseum. Här kan du uppleva konst, konsthantverk och design från 1500-talet till idag.

Nationalmuseum är Sveriges konst- och designmuseum. Det är också en statlig myndighet med uppgift att främja konsten. I samlingarna finns måleri, skulptur, miniatyrer, konsthantverk, design, teckningar, grafiska blad och porträttfotografier. Sammanlagt består samlingarna av cirka 700 000 föremål från 1500-talet och fram till idag.

SOMMAREN 2020
Nationalmuseum är öppet för besökare igen, under kontrollerade former. För att det ska vara möjligt har vi sett över lokalerna och vidtagit åtgärder så att det ska gå att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd. Stanna också hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Tillsammans hjälps vi åt för att minimera risken för smittspridning. Klicka här för att läsa mer om våra åtgärder.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Kungsträdgården, T-centralen, Östermalmstorg
Bussar:
Närmaste hållplatser Nationalmuseum, Kungsträdgården, Karl XII:s torg, Nybroplan.
Kostnad

Fri entré under 20 år. Fri entré till samlingarna. Entréavgift till vissa tillfälliga utställningar, evenemang, temavisningar och kurser mm.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN