Mångkulturellt centrum

Kulturhus & andra häng

Senast uppdaterad 2020-06-29

Tider

Se hemsidan för öppettider. Ändrade öppettider: mån–sön stängt.

Beskrivning
VÅRA TIDER I SOMMAR
På Mångkulturellt centrum håller vi större delen av den fysiska mötesplatsen stängd tills vidare.
Tavernan stänger för säsongen fredag 26 juni kl 14 och öppnar igen måndag 10 augusti kl 11–14.
För övrig information om vad vi har på gång och våra öppettider läs mer här, Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.


Vi grundades redan 1987 som en säker plats för osäkra frågor. Vi är en trygg mötesplats, både fysiskt i Fittja och virtuellt med våra varierade verksamheter. Genom att skicka ut detta budskap berättar vi om ett ”bortom coronan” där möten kring vårt kunskapsuppdrag fortsätter i former som du känner igen och i nya som vi skapar under denna vår.

Mångkulturellt centrum (MKC) är en mötesplats som genom forskning, utbildning och konstnärliga uttryck ger mångfalden en mötesplats och en röst. Här bedrivs öppen verksamhet, som utställningar, bibliotek, verkstad, programverksamhet, utbildning, uthyrning av lokaler, och vegetariska restaurangen Tavernan.

MKC är en kommunal stiftelse som sedan 30 år sprider kunskap om migration som en självklar del av det svenska samhället och kulturarvet. MKC är vackert beläget vid Albysjön en halvtimmes tun

HITTA HIT

Tunnelbana:
Ta tunnelbanan linje 13 mot Norsborg (30 min från T-centralen). Gå av vid station Fittja, därifrån är det fem minuters promenad. Följ skyltarna åt höger vid utgången.

Buss:
Detta är några av de SL-bussar som stannar i Fittja dagtid: 702 (Hallunda–Fittja), 707 (Tumba–Fruängen), 172 (Norsborg–Skarpnäck), 737 (Skärholmen–Tumba station), 748 (Södertälje–Liljeholmen). De stannar utanför tunnelbanestationen.

Bil:
Från Stockholm: Ta E4:an söder ut (1,5 mil). Sväng höger i Vårby backe, skylt ”Huddinge, Haninge, Flemingsberg”. Ta vänster från avfartsväg, följ Vårby allé till det andra trafikljuset, ta höger mot Fittja. Sväng mot Fittja centrum vid rondell, därefter första vänster, följ därefter skyltarna.

Från Södertälje: Kör E4:an, passera avfarten mot Tumba/Hallunda, passera skylten Fittja trafikplats och tag nästa avfart som är skyltad bland annat mot Huddinge (det står inte Fittja). Ta till vänster i rondellen och kör mot nästa rondell. Kör in mot Fittja och ta direkt till vänster vid skylt mot Mångkulturellt centrum/Södertörns högskola. Kör under tunnelbanebron, och sedan till vänster på Värdshusvägen.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN