https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/10/1920X1080-scaled.jpg

Poetic (R) Evolution – Symfoni möter spoken word

Missade du det lyckosamma samarbetet mellan Sveriges Radios Symfoniorkester, Unga Klara, spoken word-artisten och regissören Nachla Libre samt dirigenten och kompositören Jonas Nydesjö? Nu har du chansen igen! Den 24 och 26 november ges föreställningen Poetic (R) Evolution på nytt i Berwaldhallen.

På scenen möter du spoken word-poeten Sara Nazari, rapparen Robin Nazari, poeten Nawroz Zakholy och R’n’B-sångerskan Mona Masrour tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Jonas Nydesjö.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/11/Sara-Nazari-foto-Stina-Gullander-scaled.jpg
Sara Nazari tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, under ledning av dirigent Jonas Nydesjö. Foto: Stina Gullander.

I Poetic (R) Evolution löper kärlek, glädje och smärta som en röd tråd genom programmet som handlar om hur det kan vara att vara ung och växa upp idag. Musik och sång varvas med lyrik, spoken word och rap i en spännande Mashup.

Att få jobba tillsammans med Radiosymfonikerna är magiskt. Som att sitta mitt i en Disneyfilm.

Sara Nazari, Spoken word-poet

– Rapparen Robin Nazari betraktar jag som ett konstnärligt geni. Hans syster Sara Nazari är både stark och självklar på scen. I Mona Masrour, det nya R’n’B-stjärnskottet på svensk musikhimmel, förenas det djupa och det gracila. De är tre unga starka stjärnor på väg upp och det ska bli väldigt spännande att ha med tre personer som framför saker på så helt olika sätt, berättade Nachla Libre inför premiären hösten 2021.

Nytillskottet i höstens produktion är poeten Nawroz Zakholy, som bland annat har bedrivit kulturpedagogiska verksamheter för unga och har ingått i Revolution Poetrys diktsamling, utgiven av Bonnier Carlsen.

Robin Nazari i förra årets Poetic (R) Evolution på Berwaldhallen.

Föreställningen Poetic (R) Evolution är ett samarbete mellan Berwaldhallen och Unga Klara.

Missa inte heller detta på Berwaldhallen i höst