Medverkande i Poetic (R) Evolution

I Poetic (R) Evolution förenas spoken word, rap och R'n'B med symfoniska verk i en spännande och oväntad Mashup. I regi av Nachla Libre löper kärlek, glädje och smärta som en röd tråd genom programmet som handlar om hur det kan vara att vara ung och växa upp idag. På scenen möter vi spoken word-poeten Sara Nazari, rapparen Robin Nazari, poeten Nawroz Zakholy och r´n´b-sångerskan Mona Masrour tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Jonas Nydesjö.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/10/Sara-Nazari-foto-Daniela-Spiroska-besk.jpg
Sara Nazari. Foto: Daniela Spiroska.

Sara Nazari är en av Sveriges största spoken word-poeter och har uppträtt både i tv och på stora scener inför livepublik. Sara slog igenom tillsammans med spoken word kollektivet Revolution Poetry när hon var 14 år gammal. Hon har turnerat med föreställningen Ortens Verklighet och uppträtt på bland annat Unga Klara och i Dramatenbaren samt varit jurymedlem i tävlingen Ortens bästa poet.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/10/Robin-Nazari-foto-FRESHMIND-GROUP.jpg
Robin Nazari. Foto: Freshmind Group.

Robin Nazari är skådespelare, skivartist, låtskrivare och poet. Han har en bakgrund inom scenkonst, och gjorde sin skådespelardebut 2021, i Netflix-serien Snabba Cash, och han har även medverkat i Netflixdramat Clark, om Clark Olofsson. Med sin debutskiva, Dyrare att vara fattig, vill Nazari uppmärksamma frågor om psykisk hälsa bland unga män och som en del av albumet spelade han tillsammans med regissören Maceo Frost in en prisbelönt video till låten Jag Har Fattat, som lyfter fram komplexiteten i frågor om manlig sårbarhet och självuttryck.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/10/Mona-Masrour_Daniela-Spiroska_3-besk.jpg
Mona Masrour. Foto: Daniela Spiroska.

Mona Masrour har tidigare gästat låtar av Yasin, Jelassi och AMR men det var först 2019 som debutsingeln Med tiden släpptes. Nu är Mona Masrour mer aktuell än någonsin. Debutalbumet Scener höjdes till skyarna av kritiker och hon har utnämnts av DN till ett stjärnskott att hålla koll på. Under 2021 års Grammisgala var hon flerfaldigt nominerad och prisades som Årets Nykomling.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/10/Nawroz-Zakholy-Foto-Pegah-Livani-besk.jpg
Nawroz Zakholy. Foto: Pegah Livani.

Nawroz Zakholy är skribent och poet och har bedrivit kulturpedagogiska verksamheter för unga i bland annat Järva. Senast medverkade hon på Dramaten och i samröre med scenen och rörelsen Revolution Poetry har hon producerat eller uppträtt på bl.a. Folkoperan, Parkteatern, Unga Klara och Kulturhuset Stadsteatern. 2018 ingick Zakholy i Revolution Poetrys diktsamling med samma namn, utgiven av Bonnier Carlsen.