Erik Johansson: Places Beyond

Fotografiska

Senast uppdaterad 2020-03-04

Beskrivning
Att lyckas skapa platser som utmanar både verkligheten och din fantasi – det är vad fotokonstnären Erik Johansson lyckas med. 
Hans skickligt komponerade surrealistiska fotografier bjuder in betraktaren till en spännande resa. En där varje detalj är utmejslad för att ta dig bortom verkligheten, till den overkliga verklighetens berättelser.
 De som i utställningen Places Beyond bland annat vill få dig att reflektera över vad vi gör med planeten.

En älskad lekfull fotokonstnär är tillbaka på Fotografiska Stockholm, och i samband med öppnandet av utställningen Places Beyond ger Max Ströms förlag ut hans andra fotobok med samma titel. Erik Johansson (f. 1985 i Götene) är trollkarlen som med lika stor teknisk begåvning som nyfikenhet och gränslös fantasi, förmår att trolla in oss i världar vi först känner igen. För att sedan inse att det gör vi inte alls.

Han leker ständigt med vår upplevelse av verkligheten och tar genom surrealistisk absurditet och humor med betraktaren på en fantasiresa till för oss nordbor hemtama platser. De som du, när du ställt in din egen skärpa, inser har väldigt lite med just verkligheten att göra. Utgångspunkten är ofta – men tänk om…?!

Visas tom 15 mars 2020.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen
Kostnad

Entré: vuxen 165 kr, pensionär 135 kr, student 135 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!