Botkyrka konsthall

Konsthallar

Senast uppdaterad 2020-11-23

Tider

Öppettider: tis–ons 12–18, tor 12–20, fre 11–17, lör 11–16. Ändrade öppettider: öppet fr.o.m. 2/11 2020 mån–sön stängt.

Beskrivning
Botkyrka konsthall är en plats för samtidskonst, i Fittja, norra Botkyrka. Här delar vi nya lokaler med Fittja bibliotek och verkar för att vara en del av lokalsamhället samtidigt som vi knyter an till ett större konstfält.

Vi vill inspirera alla att närma sig samtidskonstens många uttryck genom olika former av deltagande, möten och samarbeten. I programmet hittar du utställningar, workshops, visningar, samtal, konst i det offentliga rummet, eller konst i bokform genom vårt förlag och arkiv Labyrint. 

I konstverkstan erbjuds kommunens förskolor och skolor möjligheter att utforska material, tekniker och idéer tillsammans med våra konstpedagoger. Under helgerna och lov har vi även öppen skapande verksamhet för barn och unga. 

Nya konsthallen
Efter närmare trettio års verksamhet i Tumba och tio års närvaro i Fittja, beslutade Botkyrka kommuns politiker i kultur- och fritidsnämnden att att en större del av Botkyrka konsthalls verksamhet skulle omlokaliseras från Tumba till Fittja. Byggprojektet startade 2017 och det nya huset stod klart i mars 2019. Botkyrka konsthall och Fittja bibliotek flyttade in på gatuplan i huset och öppnade dörrarna för allmänheten i maj 2019.

HITTA HIT

Tunnelbanestation Fittja. 
Kostnad

Fri entré.

Info
Karta
Allt som händer — Botkyrka konsthall

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU