https://www.welma.se/wp-content/uploads/2023/06/il-giustino-2-min-scaled.jpg

Se storslagen opera i slottsparken i sommar!

Drottningholms slottsteater fortsätter med sin uppskattade utomhusbio även denna sommar! Under tre sommarkvällar i juli har du chansen att ta del av teaterns hyllade uppsättning av Vivaldis Il Giustino från i fjol. Packa med dig brassestol eller picknickfilt och njut av barockt sagoäventyr i tre akter!

2022 presenterade Drottningholms Slottsteater en Vivaldiopera – för första gången på en scen i Sverige. Il Giustino blev en stor publik- och pressuccé och nu visar Drottningholms slottsteater inspelningen på storduk i slottsparken, på Kinaängen nära Kina slott. Publiken bjuds in till ett barockt sagoäventyr för vuxna som i denna iscensättning utspelar sig vid ett 1700-talshov. Njut av en storslagen opera med unik scenmagi, underbara sångare, vacker musik och magnifika kostymer i fantastisk slottsmiljö!

Det här är en opera med helt otroligt vacker musik, och med George Petrou som regissör och dirigent kommer det att bli en riktig barockfest (…). Publiken kommer att få en exceptionell upplevelse.

Anna Karinsdotter, teaterchef
https://www.welma.se/wp-content/uploads/2023/06/Agrippinaiparken2.jpg
Från förra årets biovisning i slottsparken. Då visades teaterns uppsättning av Aggrippina. Foto: Drottningholms slottsteater

Om Il Giustino

Il Giustino av Antonio Vivaldi uruppfördes 1724 i Rom på Teatro Capranica (som existerar än i våra dagar). Skildringen av handlingen är typiskt venetiansk: en pseudohistorisk poetisk saga av erotisk och politisk karaktär som erbjuder underbara möjligheter till barockteatermagi: En fattig bonde vid namn Giustino (Justinus) beger sig till Bysantinska rikets huvudstad Konstantinopel för att söka lyckan. Genom sina hjältedåd – som bland annat består i att bekämpa vilddjur och monster – fångar han kejsar Anastasios uppmärksamhet och blir efter en lång rad politiska intriger krönt till medkejsar Justinus I.

Se trailern!

Info