Gör en båtutflykt världsarvet Drottningholm

Ta en båttur med vackra fartyg från förra sekelskiftet genom natursköna Mälaren till världsarvet Drottningholm på Ekerö. Njut av den vackra, rofyllda miljön och passa på att besöka Kina Slott, slottsteatern och den fina slottsparken.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/06/03_skb_lunch_drottningholm-stromma-kanalbolaget.jpg

Den vackraste vägen att ta sig till Drottningholm är vattenvägen på Mälaren. Båtresan till Drottningholm går med de historiska fartygen M/S Prins Carl Philip eller ångfartyget S/S Drottningholm och är en upplevelse i sig.

Drottningholm – ett av Unescos världsarv

Drottningholm är det bäst bevarande slottet uppfört på 1600-talet och inredningen har influerats av flera kungar och drottningar. Kungafamiljen flyttade in 1981 och idag är det Kungaparets permanenta bostad. Drottningholms slottsområde som anlades efter franska förebilder på 1600- och 1700-talet blev upptagen på Unescos världsarvslista 1991.

Att göra på Drottningholms slott

På Drottningholm finns mycket att se och uppleva för hela familjen. Välj ut de delar som du tycker är intressanta – här kommer några av våra bästa tips

Att göra på Drottningholms slottsteater

Intill slottet ligger slottsteatern, en unik historisk byggnad uppförd 1766. Teatern erbjuder ett gediget sommarprogram för både opera-nörden och nybörjaren