I Welmas vecka får du veckans roligheter serverat på ett silverfat varje måndag. Här hittar du stans premiärer, konserter och utställningar! Det blir fin- och fulkultur i en salig blandning och det är förstås du som avgör vad som är vad!

Hälsningar Welma – din guide till Stockholms kulturliv

DEN HÄR VECKAN TIPSAR VI OM:

THE HISTORY OF LOVE AND PASSION. Welma

THE HISTORY OF LOVE AND PASSION

Gå en osedesam visning på Drottningholms Slottsteater där du får veta mer om sjömän, prostituerade, kungliga ménage à trois och homosexualitet på 1700-talet.

PERHAPS, PERHAPS... OUIZÁS. Welma

PERHAPS, PERHAPS... OUIZÁS

Stega genast till Parkteatern och se denna internationellt prisade ordlösa föreställning av mexikanska clownen Gaby Muñoz, som sätter fingret på längtan efter sann kärlek.

SE FÖREMÅL SOM ALDRIG VISATS. Welma

SE FÖREMÅL SOM ALDRIG VISATS

Se Livrustkammarens nya basutställning som är en uppdaterad berättelse om Sveriges historia genom monarkin och personer kopplade till den - från Gustav Vasa till nutid.

THERESE SANDIN KOMMER TILL PRESENS. Welma

THERESE SANDIN KOMMER TILL PRESENS

Flashback är en humorshow där Presens bjuder in en gäst som delar med sig av minnen och anekdoter, som de i sin tur gör sig lustiga över med improviserade sketcher!

GÅ EN GUIDAD VISNING PÅ HOVSTALLET. Welma

GÅ EN GUIDAD VISNING PÅ HOVSTALLET

Hovstallet har sina historiska rötter i Gustav Vasas tid och representerar därmed ett betydande kulturarv i form av klassisk rid- och körkonst och kunglig ekipagekultur.

SOMMARÖPPET PÅ MUSEIFARTYGEN. Welma

SOMMARÖPPET PÅ MUSEIFARTYGEN

Bekanta dig med världens största sjöångmaskin, lär dig mer om fyrar, isbrytning och livet till sjöss. Välkommen ombord på isbrytaren Sankt Erik och fyrskeppet Finngrundet.

STÅ ÖGA MOT ÖGA MED DAVID BECKHAM. Welma

STÅ ÖGA MOT ÖGA MED DAVID BECKHAM

Det blir ett avskalat möte med de kvinnor och män som mode- och porträttfotografen Vincent Peters har fångat i sommarens utställning på Fotografiska.

FORUM FÖR LEVANDE HISTORIA VISAR KONST. Welma

FORUM FÖR LEVANDE HISTORIA VISAR KONST

Virkningar, måleri och skulpturer. Romskt, samiskt och judiskt. I konstutställningen Not the end förenas 16 konstnärer, med vitt skilda bakgrunder och uttrycksätt, kring minnet av Förintelsen.

BROR GUNNAR JANSSON. Welma

BROR GUNNAR JANSSON

Mannen med den mäktiga rösten som gjorde succé i På spåret i vintras kliver nu ombord på Musikbåten med sin unika gengre True crime i musikform.

SPRITMUSEUM VISAR FOTOKONST I SOMMAR. Welma

SPRITMUSEUM VISAR FOTOKONST I SOMMAR

Årets version av Absolut Art Collection visar över 50 fotografiska verk av internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi, som alla har varit del i reklamkampanjer för Absolut Vodka.