I Welmas vecka får du veckans roligheter serverat på ett silverfat varje måndag. Här hittar du stans premiärer, konserter och utställningar! Det blir fin- och fulkultur i en salig blandning och det är förstås du som avgör vad som är vad!

Hälsningar Welma – din guide till Stockholms kulturliv

DEN HÄR VECKAN TIPSAR VI OM:

KAJSA GRYTT . Welma

KAJSA GRYTT

Artisten, musikern, låtskrivaren och författaren firar 40 år som artist med jubileumskonsert på Fåfängan!

CLARA SCHUMANN 200 ÅR. Welma

CLARA SCHUMANN 200 ÅR

Välkommen på säsongsöppningsfest på Musikaliska. Fem, nutida, kvinnliga tonsättare har gått samman för att fira 200-årsjubilaren Clara Schumann genom att skapa beställningsverket Är jag den enda?

MÖT HAVETS KVINNOR PÅ ÖSTASIATISKA. Welma

MÖT HAVETS KVINNOR PÅ ÖSTASIATISKA

Utan dyktuber eller harpuner fiskar dykarkvinnorna från ön Jeju utanför Korea utifrån strikta regler för vilka djur och växter som får fångas. Sista chansen att se denna utställning som ger en exklusiv inblick i en världsunik kultur.

PREMIÄR PÅ HÄXORNA I EASTWICK. Welma

PREMIÄR PÅ HÄXORNA I EASTWICK

I höst bjuder Cirkus på ett kraftfullt äventyr i denna komiska och storslagna musikal, fylld av mystik, humor och intriger, långt bortom din vildaste fantasi.

KONSERTHUSET STARTAR HÖSTEN. Welma

KONSERTHUSET STARTAR HÖSTEN

Mäktig och festlig säsongsöppning med Kungliga Filharmonikerna, chefdirigent Sakari Oramo och violinisten Baiba Skride. I pausen bjuds hela publiken på förfriskningar i Konserthusets vackra foajéer.

VÄRLDSARVET SKOGSKYRKOGÅRDEN. Welma

VÄRLDSARVET SKOGSKYRKOGÅRDEN

Varför sticker man in nyckeln i ögat på en dödsskalle för att öppna Skogskapellet? Det finns en tanke bakom allt vi ser på Asplund och Lewerentz världsberömda kyrkogård. Följ med på en vandring och upptäck detaljerna som gör skillnad!

SÅ SOM I HIMMELEN FORTSÄTTER!. Welma

SÅ SOM I HIMMELEN FORTSÄTTER!

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer har blivit hyllad musikal där publiken skrattat, gråtit och sjungit med varje kväll i två utsålda säsonger. Nu fortsätter succén även i höst!

VAR, NÄR & VARFÖR BÖRJADE VI TALA? . Welma

VAR, NÄR & VARFÖR BÖRJADE VI TALA?

Fysikern och lingvisten Sverker Johansson tar dig genom detta föredrag i en djungel av ledtrådar och teorier där vi får stifta bekantskap med Homo erectus, neandertalare och näktergalar.

SUFFLÖREN. Welma

SUFFLÖREN

Sufflören är en varm och sorglig komedi där vi får möta en sufflör som faktiskt hittat sin perfekta plats i världen. Denna lilla teaterpärla med Anders T Hansson är tillbaka på Dramatens lilla scen i höst.

 COLTRANE HYLLAS PÅ FASCHING. Welma

COLTRANE HYLLAS PÅ FASCHING

John Coltrane är en av de största jazzmusikerna någonsin. Stockholm Jazz Orchestra hyllar honom i en helkväll med låtar som Naima och My Favorite Things.

TRÄFFA EN HUMANOID. Welma

TRÄFFA EN HUMANOID

Med över hundra humanoider är Robots den mest omfattande samling människoliknande robotar som någonsin visats. Succéutställningen Robots som skapats av Science Museum i London har nu landat på Tekniska museet.

ART– ETT KOMISKT DRAMA OM VÄNSKAP. Welma

ART– ETT KOMISKT DRAMA OM VÄNSKAP

Broadway-klassikern med Johan Rhenborg, Henrik Schyffert och Per Andersson i rollerna är tillbaka efter fulla hus på Rival i våras!

GÅ EN TAPETVISNING!. Welma

GÅ EN TAPETVISNING!

Ingenstans i Sverige finns så många bevarade tapeter från 1700-talet som på Drottningholms Slottsteater. Följ med på en temavisning runt om i teatern.