
Museum
Winemaker’s Dinner på Eld
17 oktober
The Viking Museum
Välkommen till Winemaker’s Dinner på Restaurang Eld! Det blir en resa genom vinlandet Portugal, med viner från Niepoort (Since 1842), i samarbete med Arvid Nordquist.
Meny:
AMUSE-BOUCHE
Hjortcarpaccio med rökt crème fraiche, havskräfta, räkor, forellrom och lingongrova.
FÖRRÄTT
Kammussla i tomatconsommé med bakad rotselleri, jalapeñomajonnäs, fingerlime, tapiokachips och amarantkrasse.
FISKVARMRÄTT
Kummel och regnbågsrygg, tånginlindade i renvåm. Serveras med smörad vitvinssås på svenska blåmusslor, toppad med gräslök, sjökorall, fänkål, blekselleri, persilja, Kalix löjrom, broccoli och grönolja.
KÖTTVARMRÄTT
Älginnerfilé med viltfond på hjort och rådjur, smaksatt med madeira, svarta trumpetsvampar, svarta vinbär och picklade kantareller. Till detta serveras Pommes Anna med Västerbottensost, ankfett, smör och färsk timjan.
DESSERT
Chokladtårta med cognac-aprikos, mörk choklad, ganache och chokladmousse.
När
17 oktober kl. 18.00
Pris
Pris: 1750 kr / pers.
Bra att veta
Hitta hit
Buss 69 går från Centralen och Sergels torg till hållplats Djurgårdsbron.
Buss 67 går från Karlaplan till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet.
Buss 76 går från Slussen till hållplats Djurgårdsbron.
Spårvagn Linje 7 går från Norrmalmstorg till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan går från Slussen till hållplats Allmänna Gränd året om.
Annonser: