Museum

Winemaker’s Dinner på Eld

Välkommen till Winemaker’s Dinner på Restaurang Eld! Det blir en resa genom vinlandet Portugal, med viner från Niepoort (Since 1842), i samarbete med Arvid Nordquist.

Meny:

AMUSE-BOUCHE

Hjortcarpaccio med rökt crème fraiche, havskräfta, räkor, forellrom och lingongrova.

FÖRRÄTT

Kammussla i tomatconsommé med bakad rotselleri, jalapeñomajonnäs, fingerlime, tapiokachips och amarantkrasse.

FISKVARMRÄTT

Kummel och regnbågsrygg, tånginlindade i renvåm. Serveras med smörad vitvinssås på svenska blåmusslor, toppad med gräslök, sjökorall, fänkål, blekselleri, persilja, Kalix löjrom, broccoli och grönolja.

KÖTTVARMRÄTT

Älginnerfilé med viltfond på hjort och rådjur, smaksatt med madeira, svarta trumpetsvampar, svarta vinbär och picklade kantareller. Till detta serveras Pommes Anna med Västerbottensost, ankfett, smör och färsk timjan.

DESSERT

Chokladtårta med cognac-aprikos, mörk choklad, ganache och chokladmousse.

När

17 oktober kl. 18.00

Pris

Pris: 1750 kr / pers.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 går från Centralen och Sergels torg till hållplats Djurgårdsbron.
Buss 67 går från Karlaplan till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet.
Buss 76 går från Slussen till hållplats Djurgårdsbron.

Spårvagn Linje 7 går från Norrmalmstorg till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.

Djurgårdsfärjan går från Slussen till hållplats Allmänna Gränd året om.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: