Opera

Wagners Tristan och Isolde (med Nina Stemme)

21–23 februari 2025

Berwaldhallen

Nina Stemme och Daniel Johansson gör titelrollerna i Richard Wagners legendariska opera om Tristan och Isolde. I övriga roller syns Christian Gerhaher, Irene Roberts och Christof Fischesser som tillsammans Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören leds av chefsdirigent Daniel Harding i denna konsertanta version om en kärlek större än döden.

Jag ser oerhört mycket fram emot att få sjunga Wagner igen med Radiosymfonikerna och Daniel Harding! Tillsammans har de ett sätt att levandegöra och pånyttföda detta fantastiska partitur. Det kommer att kännas som att sjunga Isolde för första gången även om det blir mina allra sista i Sverige! säger hovsångerskan Nina Stemme.

Tristan och Isolde är en av Richard Wagners mest älskade operor, som skildrar den medeltida, keltiska sagan med samma namn. Tristan är utsänd för att eskortera Isolde från Irland till Cornwall, där hon ska gifta sig med Tristans morbror, kungen av Cornwall. Under färden sker ett misstag: de båda råkar dricka av en kärleksdryck, ämnad åt det egentliga brudparet – och blir handlöst förälskade i varandra. Det är en förälskelse som tar en ände med förskräckelse.

Hovsångerskan Nina Stemme anses vara den ledande uttolkaren av några av de mest dramatiska sopranrollerna på den internationella operascenen: som Isolde, Brünnhilde och Turandot. Daniel Johansson, också hovsångare, har även han etablerat sig internationellt som en av de främsta tenorerna i unga hjälteroller. Läs mer om alla medverkande på berwaldhallen.se

Sveriges Radios Symfoniorkester 
Radiokören 
Daniel Harding chefsdirigent
Daniel Johansson – Tristan
Nina Stemme – Isolde
Christian Gerhaher – Kurwenal
Irene Roberts – Brangäne
Christof Fischesser – Kung Marke

När

21 & 23 februari

Pris

Se hemsidan

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 eller 76 till hållplats Berwaldhallen.
Buss 4 till hållplats Radiohuset.
Tunnelbanans röda linje till Karlaplan.
Spårvagn Linje 7 till Djurgårdsbron.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: