Konsert

First Aid Kit möter Sveriges Radios Symfoniorkester

30 jan–1 feb 2025

Berwaldhallen

Den svenska duon First Aid Kit med systrarna Klara och Johanna Söderberg har fans över hela världen som älskar deras mix av amerikansk folkmusik och sval, eftertänksam pop. Äntligen kommer de till Berwaldhallen och Sveriges Radios Symfoniorkester för att under Erik Arvinders ledning framföra ett pärlband av sina låtar i symfoniska arrangemang.

Sveriges Radios Symfoniorkester
Sveriges Radios Symfoniorkester är en av Europas främsta och mest mångsidiga orkestrar, som har mottagit flera priser och utmärkelser och samarbetar med världens främsta kompositörer, dirigenter och solister. Orkestern turnerar regelbundet, med hyllade gästspel runt om i Europa och världen, och har en omfattande, kritikerrosad skivkatalog.

Sedan 2007 är Daniel Harding chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester, och sedan 2019 också dess konstnärlige ledare. Hardings tjänst fortsätter till och med säsongen 2024/2025. Två av orkesterns tidigare chefsdirigenter, Herbert Blomstedt och Esa-Pekka Salonen, har utnämnts till hedersdirigenter. Båda fortsätter att göra regelbundna gästspel med orkestern.

Sveriges Radios Symfoniorkester är hela Sveriges symfoniorkester. Från sin hemmascen i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen når orkestern hela landet i etern och på webben genom Sveriges Radio P2. Flera av konserterna visas även på Berwaldhallen Play, i SVT och på SVT Play, samt sänds internationellt genom EBU.

Dirigent Erik Arvinder
Erik Arvinder är en svensk violinist, multiinstrumentalist, arrangör och dirigent som har arbetat med artister som Avicii, Childish Gambino, John Legend, Galantis och deadmau5. Han är medgrundare av Vamlingbokvartetten och grundare av Stockholm Studio Orchestra, som i snart två decennier gjort över tusen inspelningar med den internationella artisteliten.

Som violinist har Arvinder varit medlem i Kungliga Filharmonikerna och verkat som konsertmästare i flertalet svenska orkestrar. Sedan 2010 har han medverkat som multiinstrumentalist i husbandet i tv-programmet Så mycket bättre. Han har skrivit orkesterarrangemang till filmmusik av Ludwig Göransson, till tv-serierna Chef’s Table och Monarch, samt till Cirque du Soleils föreställning Volta tillsammans med Anthony Gonzalez och Chris Hartz.

Erik Arvinder är uppvuxen i Stockholm och har studerat violin vid Kungliga Musikhögskolan.

 

När

30, 31 januari
1 februari

Pris

170.560 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 eller 76 till hållplats Berwaldhallen.
Buss 4 till hållplats Radiohuset.
Tunnelbanans röda linje till Karlaplan.
Spårvagn Linje 7 till Djurgårdsbron.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: