Ung Salong, Väsby Konsthall

Gratis

Konsthall

Tillfällig utställning

Ung Salong

Pågår till 5 juni

Väsby Konsthall

Som avslutning på vårens aktiviteter bjuder Konsthallen in barn och ungdomar att ställa ut projekt som de arbetat med under året i olika skolor. Eftersom vi ser förskolornas bildpedagogiska verksamhet som grogrund och förutsättning för att i framtiden få fram konstnärer gäller det att visa vad som görs på förskolor. Därför bjuder vi in några av dem! Vi välkomnar också Kulturskolans elever, eleverna i Runbyskolans högstadium, i Sandbergska och i Anpassad grundskola i Grimstaskolan.

Alla blir inte konstnärer, det vet vi, men alla unga som deltar i konstnärliga verksamheter medvetandegörs och får förhoppningsvis ett intresse för estetik och kulturella frågor också längre fram. Att se sina alster utställda på riktigt är en lycka som håller hela livet. Att bli bekräftad är betydelsefullt och där börjar den empatiska utveckling som är nödvändigför att vi ska fortsätta leva i ett land som håller ihop.

Länge leve den fria konsten!

När

25 maj-5 juni
Öppet
Onsdag-Torsdag 12-17
Fredag-Söndag 12-16

Pris

Fri entré.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till station Upplands Väsby och ca 15 minuters promenad till Konsthallen.
Buss 562 och 568 från Upplands Väsby Station till hållplats Sigma, Konsthallens entré ligger alldeles intill busshållplatsen.

Annonser: