Japanese Pond, Håkan Bull

Gratis

Konsthall

Tillfällig utställning

Håkan Bull, måleri, skulptur, grafik

20 apr–19 maj

Väsby Konsthall

Ytspänningar & Djupdykningar–retrospektivt 1974–2024

”Tyngdpunkten i min utställning är nya verk, men jag visar även några exempel från fem decenniers bildskapande: måleri, grafik och skulptur.

Titeln Ytspänningar & Djupdykningar är ett omöjligt försök att uttrycka vad min konst möjligen behandlar. Den tvådimensionella bildkonstens scen är ytan, där ett spel mellan djupillusion och ytmatrialitet äger rum och där det i spänningen dem emellan i bästa fall uppstår något som är likt konst.

En liten ö långt ut i havet som heter Käringön har varit betydelsefull för min konst. På vattenytan och ner i djupet äger urberget rum. Havsytan speglar himmelska järtecken och därunder dansar sjögräset vid havsguden Tritons hov.

Samtidigt i de djupa skogarna, i skogsbrynen, gömmer sig enhörningen medan det gamla orangeriet i staden avslöjar sina parallellauniversum med sjöblad och vassväktare som tysta vittnen vid den japanska dammen.” Håkan Bull

När

20 april-19 maj
Öppet
Onsdag-Torsdag 12-17
Fredag-Söndag 12-16

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till station Upplands Väsby och ca 15 minuters promenad till Konsthallen.
Buss 562 och 568 från Upplands Väsby Station till hållplats Sigma, Konsthallens entré ligger alldeles intill busshållplatsen.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: