Gratis

Konsthall

Nacka konsthall: Oro

30 maj–8 sep

Kulturhuset Dieselverkstaden

Även i mörka tider

må det sjungas

då kommer det att sjungas 

om dessa mörka tider

Bertolt Brecht

Oro signalerar ångest, nervositet, ängslan, bävan. O-ro är att inte kunna vara still. Samtidigt kan den vara paralyserande. Känslan av att stå ensam i sin maktlöshet inför det obekanta i det välkända. Det ovissa i det som är otvivelaktigt. För att utmana den uppfattningen behöver de onda aningarna emellanåt utryckas, provoceras och gestaltas så att de får form. Om det görs tillsammans med andra kan det rentav gå att övervinna dem. I den här utställningen delar ateljéföreningen Oron med sig av farhågor, föraningar och orosmoln. Men även den gemenskap som uppstår i ateljéföreningens delade vardag. Måhända är det värt att tänka på att oro även är namnet på det lilla balanshjul som håller reda på tiden i vissa typer av mekaniska urverk, och att ordet på latinska språk betyder guld. Välkommen in i Orons värld! 

Ateljéföreningen Oron består av Amalia Årfelt, Anna Ekros, Birgitta Muhr, Jan Kruse, Joakim Samson, Nikolina Ställborn, Roland Persson och Torbjörn Berg. 

Curator: Jonatan Habib Engqvist

Se öppettider för Nacka konsthall på dieselverkstaden.se

När

30 maj – 8 september

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Annonser: