Dans

Stadsvandring

Streaplers + Wall Street

21–27 september

Kulturhuset Dieselverkstaden

Under två lördagar i september kan du uppleva både dansband och konst:
Wall Street konstrunda med buss 21 september 13:00-15:30
Streaplers 27 september 19:00 Stora scen (två set med paus)

Biljetter: 300 kr
(bussturen ingår i priset men är begränsad till 45 platser, först till kvarn gäller.)

Streaplers
Älskar du att dansa till dansband eller är du nyfiken att prova? Passa på att dansa till ett av Sveriges mest folkkära dansband Streaplers på vår stora scen.

Streaplers är det legendariska dansbandet som har underhållit svenska folket sedan 1959! Från sina tidiga dagar som popgrupp i Kungälv har Streaplers förvandlats till en ikon inom dansbandsvärlden. Med ett starkt arv och en imponerande karriär har Streaplers fortsatt att sprida glädje och dans runt om i landet.

Streaplers har inte bara satt sitt namn på kartan inom dansbandsmusiken, de har också gjort sig kända för sina framträdanden inom pop och rock. Med låtar som ”Valentino”, ”Jag har en dröm” och ”Till min kära” har de dominerat Svensktoppen och fått generationer att dansa till deras musik.

Bandet har genomgått förändringar genom åren, men kärnan av talang och passion för musik har förblivit densamma. Med medlemmar som Kenny Samuelsson, Kjetil Granli, Per Lundin,

Maxi Jäsklid och vikarierande Stefan Kardebratt fortsätter Streaplers att leverera minnesvärda uppträdanden.

De är vinnare av årets dansband på Manifestgalan 2024 med motiveringen: ”Vinnaralbumet [En bra plats i livet] befäster att dansbandsmusik är ett hantverk där dansbarhet och lyssnarglädje ska gå hand i hand. Det är välproducerat med originallåtar i bandets karakteristiska stil: klassiskt dansband med modern touch. Vi tillåter oss att upprepa oss själva: Gammal ÄR äldst.”

Upplev den magiska atmosfären av Streaplers live på din nästa danskväll!

Wall Street – konstrunda med buss
Varmt välkommen på en guidad konstrunda med buss där vi besöker flera av Nackas offentliga konstverk med stopp i Sickla, Nacka strand och Orminge med flera platser på vägen. Här är din chans att få nya perspektiv på och djupare kunskap om Nackas publika konstskatt i direkt dialog med Nackas stadskreatör Fredrika Friberg som är dagens guide.

När

Wall Street konstrunda med buss 21 september 13:00-15:30
Streaplers 27 september 19:00 Stora scen (två set med paus)

Pris

300 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: