Museum

Tillfällig utställning

Love x Attraction ((( <3)))

Pågår till 5 maj

Spritmuseum

I ett färgstarkt möte mellan en konstnär och en poet ifrågasätts maktrelationer, heteronormen och åtrå för att manifestera äkta kärlek.

Det är med stor stolthet som Spritmuseum presenterar konstutställningen Love x Attraction ((( <3))) med Carolina Falkholt och Anna Axfors. Utställningen rymmer både konst, litteratur och musik. Genom sina egna konstnärskap tolkar Carolina Falkholt och Anna Axfors ämnet kärlek. Deras olika perspektiv möts men står ändå starka var för sig.

I sin roll som gästkurator har Carolina Falkholt lyft fram konstverk, som i hennes ögon berör maktrelationer och kvinnlig åtrå. Hon har även skapat ett eget verk – ett vindlande nät av graffiti. Där hon både lyfter och kommenterar Absolut Art Collection i en egensinnig dialog.

Anna Axfors utställningstexter vänder ut och in på kärleksrelationen och myten om kärlek som något höljt i ett ljuvt skimmer. Hon utmanar traditionen och möter konsten med en skarp och unik blick på kärlek.

Kärleken berör alla våra sinnen, inte minst vad vi hör. Carolina Falkholt och Anna Axfors har valt ut verk från konstsamlingen Absolut Art Collection. I processen växte även idén om att producera musik till utställningen och resultatet blev en egen vinylskiva, Love x Attraction (( <3)).

Soundtracket är ett samarbete mellan Carolina och Anna tillsammans med kända svenska namn inom elektronisk musik; Robert Leiner, Cari Lekebusch, Christian Ekerfors, Felix Rodriguez, M3LIN, Christoffer Berg, DJ VOLDO, Miia Magia och Stilleben Sound System med Kan3da, Dataintrång och Luke Eargoggle.

Utställningen öppnar den 14 oktober med ett vernissage. Båda kuratorerna kommer att finnas på plats. Ingen föranmälan behövs. Fri entré.

När

14 oktober-5 maj

Pris

Se hemsida.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Station Karlaplan; därifrån 10 minuters promenad.
Buss 67 till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Buss 69 och 76 till hållplats Djurgårdsbron.
Spårvagn nr 7 går från Sergels Torg till Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan går från Slussen året runt.

Promenad från Centralstationen till Spritmuseet längs Strandvägen tar ca 30 minuter.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: