" "

Tillfällig utställning

It will never not be midnight

20 apr–9 jun

Scenkonstmuseet

En drömlik berättelse om förlust, minne och upplösta gränser. It will never not be midnight är ett nytt audiovisuellt verk av konstnären Nadine Byrne.

Visas på Scenkonstmuseet 20 april–9 juni. 

Ett jubileumsverk för Elektronmusikstudion

It will never not be midnight är det officiella jubileumsverket för Elektronmusikstudion, EMS, i samband med att den anrika studion i Stockholm fyller 60 år.

Nadine Byrne finns även representerad i utställningen Elektronmusikstudion – konst, teknik och politik som visas på museet till och med 1 september 2024.

Arkivmaterial och elektronmusik

Upplev ett dramatiserat ljudverk uppdelat i två akter. Här får du se och höra handkolorerade fotografier och collage från tre analoga diaprojektorer som flyter in och ut ur varandra till nyskriven elektronisk musik. 

Inspirationen för ljudverket har Nadine Byrne fått från scenografiskisser i Scenkonstmuseets samling, skillingtryck från Svenskt visarkiv och stereokort från Musik- och teaterbiblioteket. 

Om Nadine Byrne

Nadine Byrne (f. 1985) är internationellt verksam som konstnär och kompositör. Hon är utbildad på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och arbetar med allt från skulptur, textil och fotografi till rörlig bild, ljud, musik och skrivande. Drömmar, minne, förlust och gränslöshet är återkommande teman i Nadine Byrnes konstnärskap.

När

Visas 20 april–9 juni.

Pris

Barn 0–18 år: fri entré
Vuxen: 150 kr
Student/Pensionär: 110 kr
Årskort: 160 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana till Östermalmstorg.
Buss/spårvagnlinje 7 till Nybroplan

Spana in Welmas olika guider

Annonser: