Föredrag
Föredrag: Blomman som dekoration och smaksättare
3 juni 2026
Prins Eugens Waldemarsudde
Vi kan ha dem i maten, drinken, bakverk och desserter. Öppna Linnés skafferi och botanisera bland ätbara blommor. Föredrag med Elisabeth Johansson konditor, kock och matstylist.
Mer om Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson är kock och konditor och jobbar idag med mat i media och som professionell Matstylist på sitt egna företag Mediamat. Hon har länge varit intresserad av blommor i maten, både som dekoration och smaksättare. Hennes mamma hade restaurang när hon var liten och en av kallskänkorna där hade en pappa som var trädgårdsmästare. Hon brukade ta med sig ätbara blommor och örter till köket som hon sedan dekorerade desserterna med.
Elisabeth fick ett djupare intresse för ätliga blommor när hon jobbade på Rosendals trädgård för många år sedan. Under sin första arbetsvecka på Rosendals arrangerades ett releaseparty i växthuset för Isabella Rosselinis parfym Manifesto. Borden och maten var dekorerade och smaksatta med blommor och örter från ingredienserna i parfymen. Det var så otroligt vackert. På förmiddagen när Isabella anlände var Elisabeth ute på gården och fyllde stora damejeanner med vinäger och rosor. Isabella gick förbi och utbrast ”So beautiful!”.
Det var precis vad Elisabeth själv satt och tänkte – det är så vackert med blommor i maten – dessutom doftar och smakar det ljuvligt.
Information om öppethållande:
Endast den del av museet där föredraget hålls samt Prinsens kök håller öppet fram till dess att programmet börjar kl. 18.00. Föredraget hålls i Ateljén.
När
Kl. 18.00 – 19.00
Pris
170 kr.
Bra att veta
Hitta hit
Spårvagn Linje 7 mot Djurgården/Waldemarsudde
Annonser: