Gratis

Tillfällig utställning

Konsthall

Chronos: hälsa, tillgänglighet och närhet

Pågår till 1 september

Tensta konsthall

Vilka kroppsnormer har format det samhälle vi lever i? Och vad kan vi lära oss av funktionsrättskampen som kräver tillgång till staden och den byggda miljön?

Utställningen tar sin utgångspunkt i Matrix Feminist Design Co-operative – en brittisk grupp arkitekter – som genom sin arkitektoniska praktik på 1980- och 90-talen försökte avslöja de antaganden som byggs in i de miljöer vi lever i.

Många av konstverken i utställningen utforskar hur upplevelser av sårbarhet och beroende uppmanar oss att ifrågasätta det värde som vårt samhälle sätter på egenskaper som självständighet och produktivitet. Hur kan vi förändra synen på tid och utveckla kreativa nya modeller för ömsesidig omsorg och gemenskap?

Medverkande konstnärer: Jessie Bullivant, Cecilia Germain, Melanie Gilligan, Goldin+Senneby, Jakob Jakobsen, Matrix Feminist Design Co-operative, Park McArthur, Olivia Plender, Ihra Lill Scharning, Vård och värde samt Constantina Zavitsanos.

Curator: Olivia Plender i samarbete med Cecilia Widenheim, Tensta konsthall.

Utställningen genomförs med ett generöst stöd från Jos Boys och Anne Thorne / Matrix, Barbro Osher Pro Suecia Foundation och Kanadas Ambassad i Stockholm.

När

14 mars-1 september 2024.
tis-fre 11-17, lör-sön 12-17.

Pris

Gratis inträde.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ta tunnelbanans blåa linje mot Hjulsta (linje 10) och gå av vid stationen Tensta. Konsthallen ligger nära tunnelbanan.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: