Temadag & högtid

Bellmandagen

Den 28 juli firar Gripsholms slott Bellmandagen med konsert i Hjorthagen och Bellmanvisningar på slottet. En tradition med flera decennier gamla anor.

Bellmandagen firas högtidligen med Bellman-visningar på slottet och konsert i Hjorthagen.

Carl Ackerfeldt – årets Bellman – gör under förmiddagen korta musikaliska inspel på Gripsholms slott och framträder sedan på Bellmanberget, som fått sitt namn av Bellmans egna musikaliska betraktelser från vistelserna hos Gustav III på slottet i Mariefred.

Carl Ackerfeldt har bland annat setts som konsertssolist i Konserthuset, på Kungliga Operans nationaldagskonsert, som Figaro i Barberaren Sevilla på Helsingborgs Konserthus, samt vid ett flertal framträdanden för Kungaparet. Carl är även flitigt anlitad som trubadur, främst med musik av Evert Taube och Carl Michael Bellman.

Bellman – visor och sånger
Konsert i Hjorthagen
28 juli kl. 14.00
Carl Ackerfeldt framför sånger av Bellman. Ta med picknickkorgen och njut av Bellmans visor i det natursköna naturreservatet Hjorthagen.

Till Hjorthagen kommer man från besöksparkeringen om man går mot sydväst (bort från infarten och slottet). Håll vänster efter Gripsholmsskolan.

Vid regn flyttas konserten till Rikssalen, Gripsholms slott.

Bellmanvisning på Gripsholms slott
kl. 11.30 och 12.30
Bellman var mycket uppskattad av Gustav III och anlitades för att underhålla hovet under höst- och vinterkvällarna på Gripsholm. Följ med på visning med avstamp i Per Kraffts klassiska Bellmanporträtt. Lunka så småningom genom slottet med vår kunniga guide, till korta musikaliska inspel av Carl Ackerfeldt.

När

28 juli kl 14-15.30

Pris

Konsert: Pris: 170 kr (Konsertbiljett köps på webben eller vid Hjorthagsgrinden strax innan konsertens början)
Visning: Pris: 200 kr (Inkluderar entré och visning)

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Bil: Från Stockholm (ca 60 minuter). Kör E4/E20 till Södertälje. Fortsätt E20 mot Göteborg. Efter ca 3 mil svänger du av på avfart 139 mot Mariefred.
Tåg: SJ-tåg från Stockholm C mot Eskilstuna/Arboga. Avstigning i Läggesta. Buss eller museijärnväg (sommartid) till Mariefred/Gripsholms slott.
Museijärnvägen: http://www.oslj.nu
Ångbåt: S/S Mariefred kör Stockholm – Mariefred under sommaren. http://www.mariefred.info/

Spana in Welmas olika guider

Annonser: