Konsert

Anna Paradiso och Dan Laurin

22 september

Gripsholms slott

När två av de främsta inom klaviatur och flöjt gästar Gripsholms slott, bjuds det på musik från 1500-tal fram till 1800-talet.

Dan Laurin och Anna Paradiso Laurin tar oss med på en musikalisk resa genom äldre europeisk musik.

Sverige var i ständig kontakt med den europeiska musikvärlden. Svenska kompositörer reste utomlands och återvände hem med de nyaste trenderna från kontinenten, trender som de ibland bearbetade med en svensk ”touch”. Stora musikaliska personligheter som Johan Helmich Roman och Olof Åhlström introducerade den svenska publiken för musik från Europa. De interkulturella utbytena blev avgörande för den musikaliska utvecklingen i Sverige och i Europa.

Dan Laurin är en av världens mest omtalade blockflöjtister. Hans utpräglade klangmedvetenhet och scennärvaro har gjort honom berömd över hela världen. Han har en rikhaltig repertoar som sträcker sig från medeltida danser med balkaninspirerad improvisation via högbarockens finlir och finess fram till dagens krävande intellektuella musik mellan frijazz och komponerad konstmusik.

Anna Paradiso Laurin omtalats som ”en av de mest framstående klaverspelarna i världen idag” (Musicweb-International, England). Hon har framfört konserter i hela Europa, USA, Japan, Taiwan, Hong-Kong, Libanon. För det internationella bolaget BIS har Anna spelat in många skivor, på cembalo, klavikord, hammarklaver och modernt piano, både som solist och som kammarmusiker.

När

Konsert i rikssalen på Gripsholms slott
22 september kl. 19.00

Pris

Pris: 250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Bil: Från Stockholm (ca 60 minuter). Kör E4/E20 till Södertälje. Fortsätt E20 mot Göteborg. Efter ca 3 mil svänger du av på avfart 139 mot Mariefred.
Tåg: SJ-tåg från Stockholm C mot Eskilstuna/Arboga. Avstigning i Läggesta. Buss eller museijärnväg (sommartid) till Mariefred/Gripsholms slott.
Museijärnvägen: http://www.oslj.nu
Ångbåt: S/S Mariefred kör Stockholm – Mariefred under sommaren. http://www.mariefred.info/

Spana in Welmas olika guider

Annonser: