Föredrag

After Wreck: Osmundvraket

Historia skrivs
Under 2024 kommer nya, marinarkeologiska undersökningar att ske på Osmundvraket. Målet är att bärga två tunnor för analys av det mytomspunna osmundjärnet. Tunnorna som osmundarna är lastade i har visat sig vara unikt konstruerade för just osmundjärn. Vad beror det på? Undersökningarna syftar även till att dokumentera konstruktionstimmer från aktern med förhoppningen att kunna visa hur akterspegeln såg ut. Tack vare beviljade medel från Stiftelsen Voice of the Ocean, kan Vrak och Jernkontoret fortsätta sin gemensamma forskning om osmundhandeln på Östersjön.

Föredraget kommer att handla om de nya rönen och ge en bild av hur handeln på Östersjön kan ha sett ut – som att glänta på en dörr till ett rum från mitten av 1500-talet. Missa inte detta!

Om After Wreck
En gång i månaden hålls föredrag på Vrak med spännande innehåll om historiska och dagsaktuella ämnen. Passa på att uppleva museets utställningar i två våningsplan med filmer, interaktiva stationer och massvis att upptäcka om Östersjön som du kanske inte kände till!

Mackverket på Vrak – café och bar med fullständiga rättigheter. Surdegsmackor, fika och alkoholfria alternativ. Samma öppettider som museet. Välkommen på en after work á la Vrak!

När

Onsdag 29 maj klockan 18-19. Museet öppet till klockan 20.

Pris

Ingår i entrén till Vrak. Vuxen 185 kr. Årskort 340 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Det är enkelt att gå eller cykla till oss på Djurgården. Det finns fina cykelbanor längs Strandvägen och runt på Djurgården. Cykelparkering framför entrén.

Med kollektivtrafik
Buss 67, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Spårvagn 7, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan linje 82, hållplats Gröna Lunds brygga. Avgår från Slussen.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: