Sara Granér. Nöden har inget leg. En vakt med hund kontrollerar en familj på väg över gränsen.
Ella Jax. I det tysta. Världen får en ny skräddarsydd kostym från döden
Ulrika Linder. Tidö 1. Politiker runt ett bord diskuterar vilka bidrag de kan stryka.

Gratis

Tillfällig utställning

Konsthall

Apokalypsen är inte här för att försvara sig

Pågår till 16 juni

Fullersta Gård

Fullersta Gård har glädjen att presentera grupputställningen Apokalypsen är inte här för att försvara sig där sex samtida och aktuella tecknare med olika perspektiv belyser en utveckling – till ett allt mer polariserat samhälle och upptrappade världspolitiska konflikter. 

Tillsammans ser och reflekterar tecknarna över ökade klassklyftor, främlingsfientlighet, alienation och isolering. Klimatagendan tas inte på allvar, jämställdhetskampen stagnerar, politiken präglas av opportunism och allmän apati och välfärdssystemet är urholkat. Detta har åtföljts av visionen om hårdare tag och individuellt ansvar framför mer solidariska och sociala visioner. 

Samhällsdebatten och yttrandefriheten utmanas i ett klimat präglat av mediala bubblor med uppskruvat tonläge, nyhets- och demokratiförbistring i kombination med försämrade villkor för journalistiken, och mottagarens minskade uppmärksamhet på grund av ett algoritmstyrt bildflöde. 

I Apokalypsen är inte här för att försvara sig möter vi allt ifrån den klassiska dialogen till fria ordlekar och bildspråk samt serieformatet där satiren tar plats i en betraktelse av en absurd tillvaro. Trots olika format och grepp har alla tecknare en diskurs- och normkritisk utgångspunkt. Inre och yttre kriser, det allmängiltiga och det personliga, vardagsutmaningar och världspolitiken, allt går hand i hand i denna utställning. 

Läs mer på www.fullerstagard.se

När

16 mars – 16 juni 2024

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg eller buss till Huddinge station.

Ta vänster när du kommer ner till markplan och följ gångvägen fram till Fullersta Gård (Fullersta Gårdsväg 18).

En mindre parkering finns vid Fullersta Gårdsväg 18. Större parkering finns på Norrängsvägen 1, eller i något av Huddinge centrums parkeringsgarage.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: