Konsert

Andreas Mattsson + Mankku [mancko]

16 augusti

Ekermanska Malmgården

Andreas Mattsson är en av Sveriges mest meriterade och omtyckta låtskrivare, han har skrivit åt och med Lisa Nilsson, Peter Jöback, Carola, Bo Kaspers Orkester, Uno Svenningsson, Sofia Karlsson, Fläskkvartetten med flera. På 90-talet frontade han ett av de största och första indiebanden, Popsicle och har sedan dess haft banden Sweet Chariots och Vanessa & The O’s. Plus skrivit musik till TV-serier. Två engelska soloalbum följdes 2016 av den första skivan på svenska, Solnedgången.

På Soft Rock hörs en låtskrivare som med ett melankoliskt lugn och vemod gräver där han står, med ämnen hämtade från en plats mitt i livet, där man kan minnas missade kärlekar från förr och fundera över hur resten av tiden kan te sig. Albumtiteln Soft Rock skvallrar om hur det låter, det är vackert och intimt, det är stillsamt, det är bitvis sprött och skört. Men samtidigt som en varm tröstkram i höstmörkret.

På frågan vad som inspirerat honom svarar Andreas Mattsson ”livet”.

MANKKU [mancko] firade nya albumet Efterfesten med fullt band på Sofia Common i april. En alldeles lysande spelning! Nu är det dags igen, på fina folkparksscenen Ekermanska.

Surjo Benigh – Bas Roland Junell – Gitarr John Freytag – Gitarr Björn Viitanen – Trummor, Magnus Fagernäs – Sång & gitarr

INFO: Insläpp kl 17.00. Konsert kl 19.30.

När

16 augusti kl 19.30

Pris

295-325 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Allt som händer – Ekermanska Malmgården

Spana in Welmas olika guider

Annonser: